HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Srdce s láskou darované

(30.11.2016) Děti z mateřské školky připravily pro profesionální hasiče adventní kalendář z perníčků.  

Dvacítka předškoláků z mateřské školky v obci Hvozdná u Zlína navštívila dnes ráno profesionální hasiče centrální stanice Zlín. V rámci soutěže Srdce s láskou darované děti připravily s pomocí svých  učitelů a rodičů velký adventní kalendář ze zdobených perníčků. Chtěly tak potěšit ty, kteří budou v době nadcházejících adventních a vánočních svátků ve službě bez svých rodin a blízkých.

Po předání adventního kalendáře přišla řada i na několik dárků, které si na oplátku připravili hasiči pro děti. Mimo omalovánek, reflexních pásek a modelů hasičských aut čekala na děti i originální kniha hasičských pohádek. Knížku, kterou napsali sami profesionální hasiči, nelze nikde zakoupit. Je však možno ji získat jako odměnu při významných událostech nebo akcích. A právě příprava adventního kalendáře byla tou akcí, která si odměnu zcela jistě zaslouží.

Po předání dárků si děti také prohlédly prostory centrální stanice, zásahovou techniku a vybavení hasičů. Mohly si vyzkoušet zásahové obleky, přilby, vyprošťovací zařízení nebo vakuovou matraci. Žádné z dětí si také nenechalo ujít příležitost nasednout do zásahového auta nebo vyšplhat po tyči skluzu.

Zlínští profesionální hasiči si dětmi připraveného dárku velmi váží a i touto cestou za něj moc děkují.

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem