HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hejtman ocenil dobrovolné i profesionální hasiče.

(5.5.2016) Ve včerejších odpoledních hodinách se budově krajského úřadu ve Zlíně uskutečnilo tradiční slavnostní ocenění hasičů.  

Oslavy svátku sv. Floriána, patrona hasičů, jsou každoročně spojeny i s oceněním dobrovolných a profesionálních hasičů hejtmanem Zlínského kraje. Letos se jednalo již o 12. ročník (tradice zahájena v roce 2005). Za tu dobu bylo Zlínským krajem oceněno přibližně 473 dobrovolných a profesionálních hasičů.

Ve Zlínském kraji působí 449 profesionálních hasičů a 22 054 dobrovolných hasičů registrovaných v 384 dobrovolných sborech. Oceněné nominují jednotlivé okresy. Udělení záslužného vyznamenání II. stupně navrhuje u dobrovolných hasičů Krajský výkonný výbor SH ČMS. U profesionálních navrhuje HZS Zlínského kraje.

Za přítomnosti starosty Krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ing. Josefa Bernátíka, náměstka ředitele HZS Zlínského kraje plk. Ing. Zdeňka Otrusiny  a dalších čelních funkcionářů dobrovolných a profesionálních hasičů převzalo z rukou hejtmana Zlínského kraje MVDr. Stanislava Mišáka ocenění 39 dobrovolných hasičů a čtyři příslušníci HZS Zlínského kraje.

Pamětní medaile za aktivní a příkladnou činnost v HZS Zlínského kraje byla udělena:

prap. Alena Krumpholzová

Operační technik na krajském operačním a informačním středisku HZS Zlínského kraje. U hasičského záchranného sboru vykonává službu od roku 1993. Ocenění bylo uděleno za dlouholeté a příkladné plnění služebních povinností při zabezpečení úkolů HZS kraje při odstraňování následků mimořádných událostí. Úkoly plní aktivně, samostatně, zodpovědně a řadu z nich i nad rámec svého pracovního zařazení.

npor. Bc. Jaroslav Maniš 

Velitel stanic v Bystřici pod Hostýnem a Holešově, územní odbor Kroměříž. U hasičského záchranného sboru vykonává službu od roku 1996. Ocenění bylo uděleno za svědomité a řádné plnění služebních povinností. Své bohaté profesní znalosti a zkušenosti, které nabyl například ve funkcích technik chemické a technické služby a jako velitel družstva, předával svým mladším kolegům, kteří postupně nastupovali k hasičskému záchrannému sboru na požární stanici v Bystřici pod Hostýnem. Aktivně spolupracuje s orgány Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem a Holešově při správě budov požárních stanic. V minulosti úspěšně velel u mnoha obtížných a složitých zásahů.

Záslužným vyznamenáním II. stupně za aktivní a dlouholetou činnost v HZS Zlínského kraje byli oceněni:

pprap. Antonín Polášek

Hasič technik strojní služby na stanici Uherské Hradiště, územní odbor Uherské Hradiště. U hasičského záchranného sboru vykonává službu od roku 1985. Ocenění hejtmana je udělováno za dlouhodobý nadstandardní přístup k plnění svých povinností, stanovených úkolů a dlouhodobou reprezentační a trenérskou činnost na poli požárního sportu. Svým iniciativním, samostatným a odpovědným přístupem k plnění služebních povinností je příkladem pro ostatní, zejména mladší příslušníky, kterým ochotně předává své bohaté zkušenosti. Za dobu svého působení v jednotce se podílel na zásazích u mnoha mimořádných událostí velkého rozsahu - povodně 1997, požár pneumatik v Uherském Brodě 2007, požár firmy Remiva v Chropyni 2011, lesní požár v Bzenci 2013. V letech 1986 - 2001 byl členem sportovního družstva v Uherském Hradišti a taky členem reprezentačního družstva ČSSR, ČSFR a ČR v disciplínách požárního sportu, kde dosáhl několika osobních i kolektivních úspěchů. V současné době předává své dlouholeté zkušenosti jako trenér výběru HZS Zlínského kraje v požárním sportu.

plk. Ing. Eduard Polomík

Vedoucí oddělení komunikačních a informačních systémů na krajském ředitelství HZS Zlínského kraje. U hasičského záchranného sboru vykonává službu od roku 1993. Po celou dobu působení u hasičského sboru přistupuje k plnění služebních úkolů s plnou odpovědností a velkou pílí. Obrovský kus své odborné kvalifikace uplatňuje při spolupráci s jednotkami PO obcí Zlínského kraje při zavádění nebo obnově spojové techniky. Velkou mírou se rovněž podílí na obnově informačních systémů operačního řízení a modernizaci technologií pro příjem tísňového volání základních složek IZS ve Zlínském kraji.

Autor: por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Foto: KÚ Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem