HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

HZS zabezpečuje školení starostů obcí

Na základě Koncepce vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválené usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14, a v souladu s Plánem hlavních úkolů MV- GŘ HZS ČR pro rok 2015 probíhá vzdělávání starostů obcí, zaměřené na přípravu na mimořádné události a krizové situace. Pozvánky obdrželo všech 704 obecních úřadů našeho kraje. Jednotlivá školení jsou organizována podle správních území obcí s rozšířenou působností, takže proběhne celkem 15 akcí s termínem ukončení do konce dubna 2015.  

 
Za HZS zajišťují přednášky příslušníci dotčených územních odborů, a to v oblasti krizového řízení a ochrany obyvatelstva, požární prevence, IZS a JPO a komunikačních systémů. Dále se akcí zúčastňují zástupci vodoprávního úřadu s přednáškami o ochraně před povodněmi, Policie ČR poradí při zajišťování veřejného pořádku a shromažďování osob, o své činnosti informuje Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina a Krajské vojenské velitelství přiblíží úkoly v oblasti zajišťování obrany státu. Tajemníci bezpečnostních rad obcí s rozšířenou působností přednáší o hospodářských opatřeních pro krizové stavy a financování při mimořádných událostech.
 
 
Smyslem celého projektu je vysvětlit starostům obcí jejich zákonné povinnosti v předmětné oblasti a přednášející odborníci i poradí, jak mimořádné události úspěšně řešit.
 
plk. Ing. Miroslava Svobodová - vedoucí oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení
 
 
 

vytisknout  e-mailem