HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Větrná smršť

Vítr vyvrací stromy i ničí konstrukce střech 



Větrná smršť (2).jpgVětrná smršť (2).jpg21. 10. 2021 

K 17:30 hod stoupl počet událostí na popadané stromy téměř na číslo 430. Počet výjezdů na uvolněné plechy střech nebo okapů vzrostl na 50. 

K 15:00 obdrželo Krajské operační středisko 332 oznámení o spadlých stromech v Ústeckém kraji. Dalších událostí způsobených větrem bylo od rána hlášeno 93. V Oboře na Lounsku vítr strhl střechu administrativní budovy. V Náčkovicích na Litoměřicku hrozí pádem zděný štít. Na Střekově v Ústí nad Labem jsou stromy opřené o elektrické vedení. V Lukově na Úštěcku jsou na zemi popadané elektrické dráty. Ve Starém Jiříkově visí strom na drátech elektrického vedení. A další podobné události přibývají.

V 14:00 počet nahlášených událostí na linku tísňového volání kvůli spadlým stromům stoupl v Ústeckém kraji (od ranních 7:00) na 312. Hlášení dalších událostí způsobených větrnou smrští stoupl na 85. Jedná se především o stromy opřené o elektrické vedení, uvolněné desky, části střech, reklamní panely.

V 13:00 počet nahlášených událostí na linku tísňového volání kvůli spadlým stromům stoupl v Ústeckém kraji (od ranních 7:00) na 250. Počet nahlášených utržených plechů z střech, dalších střešních krytin a dalších událostí způsobených větrem stoupl na 50. U Malé Veleně vlak najel do stromu. Na místě zasahuje železniční jednotka.

Ve 12:00 se počet nahlášených míst se spadlými stromy na komunikace v Ústeckém kraji zvýšil na 149 (od ranních 7:00). Na dalších více než 20 se počet událostí rozšířil o nahlášené utržené plechy na střechách a stržené sloupy vedení. V Žatci vítr utrhl střechu rodinného domu. Utržená střecha byla hlášena i z Račetic, okres Chomutov. Ve Varnsdorfu spadl strom na parkující automobily. Z Nechranické nádrže byl hlášen surfař, který se nemůže dostat z vodní plochy.

V 11:00 se počet ohlášených spadlých stromů od ranních 7:00 na komunikace z důvodu prudkého větru zvýšil na 63. U Velemyšlevsi okres Louny spadl strom na projíždějící vozidlo a promáčkl mu střechu. Nikdo nebyl zraněn. Lounsko 14, Chomutovsko 11, Děčínsko 12, Litoměřicko 9, Ústecko 7, Teplicko 6, Mostecko 4.

Odkazy do noveho okna

Větrná smršť (1)

Větrná smršť (1) 

Detailní náhled

Větrná smršť (2)

Větrná smršť (2) 

Detailní náhled

Větrná smršť (7)

Větrná smršť (7) 

Detailní náhled

Větrná smršť (6)

Větrná smršť (6) 

Detailní náhled

Větrná smršť (5)

Větrná smršť (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem