HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Silný vítr

Hasičské jednotky vyjely v Ústeckém kraji k padesáti zásahům. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoSilný vítr
10. 3. 2019 Od včerejších 20:00 do dnešních 11:00 vyjely hasičské jednotky k 46 zásahům z důvodu odstranění spadlých stromů nebo větví a ke čtyřem dalším zásahům, kde zabezpečovaly utržené střechy nebo části střech.
Hasiči nejčastěji zasahovali v okresu Děčín, kde vyjeli k 17 zásahům, a to u Jílového, Rumburku, Varnsdorfu, Velkého Šenova, Chřibské, Arnoltic, Františkovu nad Ploučnicí, Děčína, Jetřichovic, Vilémova. Ve většině případů to byly stromy spadlé na pozemní komunikace a na dráty elektrického nebo telefonního vedení. V Rumburku – Dolních Křečanech a ve Varnsdorfu spadl strom, a v Oldřichově větve, na železniční trať.
V okresu Chomutov vyjely jednotky k 6 zásahům. A to V Chomutově, Kadani, Petlerech a Vejprtech. Hasiči odstraňovali spadlé stromy z vozovek.
V okresu Litoměřice vyjely jednotky k 6 zásahům. V Hlinné, Liběšicích, Úštěku, Velemíně, Libochovicích, Hošťce. Stromy spadly na silnice.
V okresu Louny vyjely jednotky k 5 zásahům. V Lounech, Výškově, Břvanech a Lenešicích. Stromy a větve spadly na silnice.
V okresu Most odstraňovali hasiči spadlý strom na silnici u Liběšic.
V okresu Teplice vyjely hasičské jednotky k 4 zásahům. V Teplicích, Všechlapech, Zahoří a Chotějovicích. V Teplicích spadl strom na chodník, v ostatních případech na silnici.
V okresu Ústí nad Labem vyjely jednotky k 6 zásahům. V Chlumci, Povrlech, Chabařovicích, Mnichově, Čermné. Stromy spadly na vozovku.
Ve čtyřech případech vyjely jednotky k utrženým střechám. V Moskevské ulici v Žatci utrhl vítr plech ze střechy. V Mošnově ulici v Ústí nad Labem sundali hasiči ze střechy uvolněné tašky. V Husitské ulici v Teplicích zajistili hasiči plechovou střechu. Ve Valovské ulici v Podbořanech utrhl vítr plechovou střechu ze zahradní chatky.
 

vytisknout  e-mailem