HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dráček Záchranáček se těší na hasičské vtipy – soutěž o ten nejlepší právě startuje

Nový kalendářní rok přinesl po dvanácti letech novou podobu dráčka Záchranáčka - maskota preventivně výchovných aktivit Hasičského záchranného sboru ČR. 

Nový dráček je trochu rozpustilý a rád se směje. Není proto divu, že soutěž, kterou v tomto roce přináší pro děti i dospělé, je o nejlepší kreslený hasičský vtip.

Vždy veselí hasiči s ohněm rychle zacvičí.
Vtípek o nich napsat zkus, ukaž tak svůj dobrý vkus.

Oficiálně 9. ročník soutěže „Dávají za nás ruku do ohně“ vyhlašuje MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR u příležitosti Evropského dne tísňové linky 112 (dne 11. 2.).

Záštitu nad projektem převzal generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR genmjr. Ing. Drahoslav Ryba. Soutěžit mohou děti z mateřských, základních nebo středních škol i všichni dospělí se smyslem pro humor. Samostatnou soutěžní kategorii mají profesionální a dobrovolní hasiči.

Soutěžní příspěvek může mít podobu kresleného vtipu nebo kresleného vtipu doplněného textem nebo se může jednat o psaný vtip doplněný ilustračním obrázkem.

Nejlepší příspěvky budou průběžně uveřejňovány na webových stránkách a facebookovém profilu Hasičského záchranného sboru ČR. Uzávěrka soutěže je 31. července 2017. Výběru těch nejlepších vtipů se ujme sám genmjr. Drahoslav Ryba jako hlavní porotce soutěže. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne první zářijovou sobotu na akci zvané Zbirožské hasičské tatrování. Na první tři oceněné v každé kategorii čekají ryze hasičské dárky.

Pokud se sejde dostatečné množství zajímavých příspěvků, tak není vyloučeno ani jejich tištěné vydání. Stejným způsobem vznikla v roce 2016 dnes veleúspěšná kniha Hasičských pohádek. Spoluautorem nové hasičské publikace se má tak možnost stát každý, kdo zašle svůj příspěvek do soutěže.

Ke stáhnutí
Leták k soutěži (formy, kategorie, podmínky)
Přihláška do soutěže

Garant soutěže:
Ing. Michaela Franclová, tel. +420 950 819 717, mobil 775 417 846. Příspěvky jsou přijímány ideálně v elektronické podobě na e-mail michaela.franclova@grh.izscr.cz (předmět Soutěž o nejlepší vtip) včetně vyplněné a podepsané přihlášky, popř. poštou na adresu MV-GŘ HZS ČR, Kloknerova 26, 148 01   Praha 414 .

Kontakt:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

Odkazy do noveho okna

Soutěž_o_hasicsky_vtip2017

Soutěž_o_hasicsky_vtip2017 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem