HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

HZS Středočeského kraje slavnostně převzal novou techniku spolufinancovanou z Integrovaného operačního programu

V pátek 28. srpna 2015 v odpoledních hodinách se na stanici HZS Říčany konala malá slavnost, na které HZS Středočeského kraje převzal techniku pořízenou v rámci projektu Technika, technologie a prostředky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje pro efektivní zásah. Projekt je spolufinancován ze strukturálních fondů Evropské unie, konkrétně z Integrovaného operačního programu prostřednictvím Evropského regionálního rozvojového fondu. 

ŠPAČEK-IOP.png

Kromě vedení HZS Středočeského kraje se slavnosti zúčastnilo několik hostů, jejichž přítomnost svědčila o významu celé akce – hejtmana Středočeského kraje Ing. Miloše Petery, ředitele Krajského ředitelství policie Středočeského kraje plk. JUDr. Václava Kučery nebo starosty Říčan Mgr. Vladimíra Kořena. Nechyběli ani zástupci MV-GŘ Hasičského záchranného sboru ČR, Ministerstva pro místní rozvoj ČR a dalších zainteresovaných institucí.

Na úvod vystoupil ředitel HZS Středočeského kraje plk. Ing. Miloslav Svatoš, který nejprve připomněl důležitost celého projektu pro hasičský sbor. „Chtěl bych také využít této slavnostní chvíle a poděkovat všem těm, kteří nám s realizací projektu pomáhali, zejména pak ministerstvu pro místní rozvoj, jakožto řídícímu orgánu Integrovaného operačního programu, Centru pro regionální rozvoj České republiky a samozřejmě i generálnímu ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky za metodické vedení,“ zdůraznil závěrem ředitel Svatoš.

Vystavené technice požehnal říčanský farář Pater Konstanin.

Projekt Technika, technologie a prostředky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje pro efektivní zásah je realizován v letech 2013 - 2015. Více o projektu

Další informace o Integrovaném operačním programu

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje
 

vytisknout  e-mailem