HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

HASIČI HASIČŮM

V rámci akce „HASIČI HASIČŮM – VYHLAŠUJEME SBÍRKU MATERIÁLU PRO UKRAJINSKÉ HASIČE“ proběhne sbírka preferovaného materiálu, který by byl využíván ukrajinskými hasiči v této těžké době.
Podrobnější seznam materiálu je uveden níže.
Upozorňujeme, že předaný materiál nebude přebírán do majetku kterékoliv součásti Hasičského záchranného sboru ČR a předání materiálu nezakládá nárok na kompenzaci jeho hodnoty ze strany České republiky či Ukrajinské republiky.
Subjekty, které mají zájem ukrajinské hasiče za uvedených podmínek podpořit stanoveným materiálem, chceme požádat o součinnost podle následujícího harmonogramu.
 

  1. Zaslání písemné nabídky s výčtem darovaného materiálu formou emailu na adresu izs@hzspk.cz v termínu do pondělí 14.3.2022 8:00 hod.

  2. Po vyhodnocení ze strany HZS PK bude kontaktován dárce s podrobnějšími informacemi, kam a kdy je potřeba odvézt darovaný materiál (pravděpodobně vytipované stanice HZS PK).
  3. Odvoz darovaného materiálu do určených skladů SOZ HZS ČR (dne 16. 3. 2022), odkud bude materiál odvezen na Ukrajinu. Toto bude zajištěno HZS PK.

SEZNAM POTŘEBNÉHO MATERIÁLU PRO UKRAJINSKÉ HASIČE

Ochranné prostředky pro hasiče – oblek třívrstvý (použitelný) – omezení na kompletní 3- vrstvý zásahový oblek (např. zn. DEVA, Vochoc, Trigoma, atd. – ne 7/8 staré kabáty, pláštěnky atd.)
Přilba pro hasiče – (použitelná) – omezení na přilby (MSA, Dräger, Kalisz, Schubert, PAB Fire, Rosenbauer atd. – ne staré přilby PZ 11 apod.)
Zásahové boty – nové
Rukavice – nové
Dýchací technika – funkční – komplet (nosič, TL, maska) – s platnou revizí
Zásahové hadice bez půlspojky (použitelné)
Lékárničky – typu II + III, dle vyhlášky č. 283/2009 – kompletní
Svítilny s akumulátory, v případě nabíjecích akumulátorů vč. nabíječky (funkční komplet)

vytisknout  e-mailem