HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 16. do neděle 18. 4. 2021 celkem 56 událostí.
 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – záchrana osob – 16. 4. 09:11
Profesionální jednotka z centrální stanice otevřela byt v Klumparově ulici, uvnitř byla osoba, která potřebovala ošetření ZZS.

Černilov – požár – 16. 4. 13:39
Do části Újezd vyjížděli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové dobrovolná jednotka z Černilova k ohlášenému požáru sazí v komíně. Jednotky pročistily kouřovod a odstranily žhavý popel z komína. Při události nedošlo ke škodě na majetku.

Hradec Králové – požár – 17. 4. 03:16
Na Pražském Předměstí dohasila profesionální jednotka z centrální stanice požár plastového kontejneru na papír.

Sloupno – požár – 17. 4. 04:25
Tři jednotky hasičů byly vyslány k požáru v prostoru skládky. Na ploše asi 30x3m hořely větve a roští, na likvidaci nasadili hasiči dva C proudy. Při události nevznikla žádná škoda, na požářiště dohlížela následně místní dobrovolná jednotka. U události zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova, JSDH Sloupno a Skřivany.

Stěžery – technická pomoc – 17. 4. 07:45
Odstranění suchého stromu, který hrozil pádem v ulici Zámecká. (JSDH Stěžery)

Hradec Králové – záchrana osob – 17. 4. 09:01
Profesionální jednotka z centrální stanice zasahovala v ulici Na Občinách, uvnitř zamčeného bytu byla osoba, která potřebovala ošetření ZZS. Do bytu se dostal nejprve hasič – lezec, který slanil pomocí lezecké techniky ze střechy domu na balkon, dveře pak otevřel zevnitř.

Hradec Králové – záchrana osob – 18. 4. 09:20
Nouzové otevření bytu na třídě Edvarda Beneše zajistila profesionální jednotka z centrální stanice. Do bytu vnikla jednotka přes okno z automobilového žebříku, uvnitř byla zraněná osoba. Tu si následně převzala do péče zdravotnická záchranná služba.  

Hradec Králové – požár – 18. 4. 13:21
Operační a informační středisko přijalo tísňové volání, že v části Roudnička, ulici Dolní mělo dojít k požáru v rodinném domě. Na místo byla vyslána profesionální jednotka z centrální stanice a poplach byl vyhlášen i dobrovolné jednotce v Třebši. Hasiči zjistili, že došlo k požáru při přípravě potravin, prostory domu odvětrali. Dobrovolná jednotka byla odvolána, hasiči se pak z místa vraceli zpět na základnu kolem 13:40 hod. Při požáru nevznikla peněžitá škoda.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Třtěnice – záchrana osob – 16. 4. 11:19
Profesionální jednotka ze stanice Jičín otevřela nouzově dveře domu, uvnitř byla zraněná osoba.

Lázně Bělohrad – dopravní nehoda – 16. 4. 15:15
Na silnici č. 284 havaroval osobní automobil, který skončil převrácený na střechu mimo komunikaci, přičemž poškodil dopravní značení. Na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice Hořice. Řidič se při příjezdu hasičů na místo události nacházel mimo havarovaný vůz, jednotka jej pomohla ošetřit. Dále zabezpečila místo i havarovaný automobil a po došetření ze strany Policie ČR pomohla naložit vozidlo na odtah.

Vidochov – dopravní nehoda – 16. 4. 21:35
K dopravní nehodě dvou osobních vozidel na silnici č. 16 vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky. Jedna osoba skončila v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči se postarali o zajištění vozidle, odstranění následků nehody a úklid vozovky.

Staré Smrkovice – dopravní nehoda – 17. 4. 02:41
Na silnici č. 327 mezi Starými Smrkovicemi a Smidary boural osobní vůz – vyjel mimo komunikaci mezi stromy, kde se převrátil na bok. Jedné osobě poskytli hasiči první předlékařskou pomoc a poté si ji převzala do péče posádka ZZS. Hasiči zabezpečili havarovaný automobil, provedli na něm protipožární opatření a vrátili se zpět na základnu.  Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova.

Soběraz – dopravní nehoda – 17. 4. 10:00
U Soběrazi havaroval nákladní automobil, který se převrátil do příkopu a částečně zasahoval do komunikace. Na místo byla vyslána profesionální jednotka z Jičína. Havarované vozidlo převáželo sypký materiál, asi polovina z něj se vysypala mimo vozovku. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin, hasiči provizorně zajistili poškozenou nádrž, aby zabránili dalšímu úniku pohonných hmot. Vyproštění převráceného návěsu i úklid vozovky si zajistil zástupce firmy provozující havarovaný vůz.

Úbislavice – požár – 17. 4. 22:30
K požáru sazí v komíně vyjížděli profesionální hasiči z Nové Paky a dobrovolní z Úbislavic. Hasiči komín zkontrolovali a saze z něj vybrali. Při události nevznikla žádná škoda.

Jičín – záchrana osoby – 18. 4. 14:20
Profesionální jednotka ze stanice Jičín pomohla zdravotnickým záchranářům s transportem zraněné osoby ze strže v lokalitě přírodní památky Zebín. Osoba byla transportována ve vakuových nosítkách k vozidlu zdravotnické záchranné služby.

Valdice – požár – 18. 4. 20:00
Požár sazí v komíně byl ohlášen v domě v ulici Jižní, na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína a JSDH Valdice. Při příjezdu jednotek už nebylo hoření viditelné, jednotky místo zkontrolovaly.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Nahořany – požár – 17. 4. 09:07
K požáru v komíně průmyslového objektu v části Městec vyjely čtyři jednotky hasičů. Ty provedly průzkum, vybraly žhavý materiál z topeniště a zkontrolovaly komínové těleso ze střechy. K jeho poškození nedošlo, událost se obešla beze škody. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a JSDH Velká Jesenice, Nahořany a Nové Město nad Metují.

Náchod – záchrana osob – 17. 4. 18:56
Profesionální jednotka ze stanice Náchod otevřela nouzově dveře domu, uvnitř byla zraněná osoba.

Studnice – požár – 18. 4. 13:16
Čtyři jednotky požární ochrany vyslal operační důstojník do části Řešetova Lhota, kde oznamovatelé hlásili požár v budově místního hostince. Průzkumem místa události hasiči zjistili, že došlo k zahoření dřevěné podlahy pod ledničkou. Ve 14 hodin ohlásil velitel zásahu likvidaci události, hasiči provedli zároveň kontrolu prostor pomocí termokamery. Příčinou vzniku události byla pravděpodobně technická závada, škoda byla vyčíslena asi na 50 tisíc korun. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce, České Skalice a Studnice.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Liberk – dopravní nehoda – 16. 4. 17:12
Na silnici č. 310 v katastru části Uhřínov havaroval osobní automobil, který zůstal převrácený na bok v příkopu v potoce. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči provedli na vozidle opatření proti vzniku požáru a postarali se jeho vyproštění. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Deštné v Orlických horách.

Deštné v Orlických horách – technická pomoc – 16. 4. 18:20
Dobrovolní hasiči z Deštného v Orlických horách pomohli s vyproštěním dvou osobních vozidel, která sjela na silnici č. 311 na Šerlichu do příkopu. Vozovka byla v místě zledovatělá.

Deštné v Orlických horách – technická pomoc – 17. 4. 11:25
Profesionální rychnovská jednotka pomohla s vyproštěním osobního automobilu, který sjel do příkopu.

Rokytnice v Orlických horách – záchrana osob – 17. 4. 16:54
Profesionální jednotka ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Rokytnice v O. h. byly vyslány na Sídliště 1. máje, aby otevřeli dveře bytu i jednoho z pokojů, kde byla uvězněna nezraněná osoba, nemohla sama otevřít.

Skuhrov nad Bělou – záchrana osob – 17. 4. 18:05
Profesionální jednotka ze stanice Rychnov nad Kněžnou byla povolána k záchraně osoby u zříceniny hradu. Průzkumem na místě jednotka zjistila, že se jedná o horolezce, který stoupal po laně směrem vzhůru na mostek. Zasekl se mu však stoupací prostředek, na který již nedokázal dosáhnout a nebyl schopen se sám spustit zpět na zem. Hasič – lezec k muži pomocí lanové techniky slanil, zajistil ho k sobě, smyci od stoupacího prostředku odřízl a horolezce bezpečně spustil na zem.

Rychnov nad Kněžnou – požár – 18. 4. 01:50
Informace zde: hzscr.cz/clanek/pri-nocnim-pozaru-garaze-byli-zraneni-tri-lide.aspx

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Malé Svatoňovice – požár – 16. 4. 17:13
V Nádražní ulici zlikvidovala místní dobrovolná jednotka požár plastového kontejneru.

Mladé Buky – technická pomoc – 16. 4. 17:31
V části Kalná Voda zasahovali profesionální hasiči z Trutnova, spolupracovali zde se zdravotnickou záchrannou službou. Při opravě technologie parního výměníku došlo k úniku páry, přičemž byla zraněna jedna osoba, která utrpěla popáleniny. Hasiči asistovali na místě posádce ZZS při transportu pacienta k vrtulníku letecké záchranné služby.

Vrchlabí – únik nebezpečných látek – 17. 4. 10:52
Na silnici č. 14 pomohla profesionální Vrchlabská jednotka s likvidací skvrn od uniklých provozních kapalin.

Vrchlabí – požár – 18. 4. 02:44
V ulici Bucharova likvidovala profesionální vrchlabská jednotka požár odstaveného vraku osobního automobilu. V blízkosti se nacházela další dvě vozidla, která se podařilo před ohněm uchránit. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu v 03:10 hod. Vzhledem k tomu, že se jednalo o vrak, je událost evidována jako beze škody.

Mostek – únik nebezpečných látek – 18. 4. 13:02
Profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem a JSDH Hostinné likvidovali olejovou skvrnu na vozovce, došlo k úniku z proražené olejové vany osobního automobilu.

Chotěvice – dopravní nehoda – 18. 4. 14:48
Na silnici č. 16 havaroval osobní automobil, který narazil do vjezdové brány k rodinnému domu a zároveň poškodil oplocení. Z vozidla unikly na štěrk provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorpčním materiálem a naložili k likvidaci. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Část zborceného plotu zasáhla sloup elektrického vedení, z toho důvodu byl na místo události povolán zástupce energetiků. Ten zkontroloval, zda nedošlo k poškození sloupu, byl však po technické stránce v pořádku.  

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Chotěvice (1)

DN Chotěvice (1) 

Detailní náhled

DN Chotěvice (2)

DN Chotěvice (2) 

Detailní náhled

DN Lázně Bělohrad (1)

DN Lázně Bělohrad (1) 

Detailní náhled

DN Lázně Bělohrad (2)

DN Lázně Bělohrad (2) 

Detailní náhled

DN Liberk, Uhřínov

DN Liberk, Uhřínov 

Detailní náhled

DN Soběraz (1)

DN Soběraz (1) 

Detailní náhled

DN Soběraz (2)

DN Soběraz (2) 

Detailní náhled

DN Staré Smrkovice

DN Staré Smrkovice 

Detailní náhled

DN Vidochov

DN Vidochov 

Detailní náhled

P Sloupno

P Sloupno 

Detailní náhled

P Studnice, Řešetova Lhota

P Studnice, Řešetova Lhota 

Detailní náhled

Záchrana osoby Hradec Králové, Na Občinách

Záchrana osoby Hradec Králové, Na Občiná... 

Detailní náhled

Záchrana osoby Skuhrov nad Bělou

Záchrana osoby Skuhrov nad Bělou 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem