HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 7. 8. do neděle 9. 8. 2020 celkem 63 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – technická pomoc – 7. 8. 07:21
Odstranění stromu z komunikace v části Nový Hradec Králové. (HZS Hradec Králové)

Hradec Králové – únik nebezpečných látek – 7. 8. 14:18
V ulici Chelčického zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice kvůli podezření na únik plynu v prostorech domu. Průzkumem jednotka zjistila, že plyn skutečně v suterénních prostorech unikal, byl ale uzavřen ještě před příjezdem hasičů na místo události. Ti následně prostory domu odvětrali. Dále provedla jednotka kontrolní měření v odvětrávací šachtě, kde zachytila vyšší hodnoty koncentrace plynu v ovzduší. Z toho důvodu nařídil velitel zásahu zákaz používání plynového spotřebiče a zákaz otevření přívodu plynu do doby, než budou opraveny.  

Nový Bydžov – dopravní nehoda – 7. 8. 18:47
K dopravní nehodě dvou osobních vozidel vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov. Nehoda se stala v ulici 28. října. ZZS si převzala do péče dvě osoby, hasiči zabezpečili vozidla, odpojili akumulátory a zasypali uniklé provozní kapaliny. Po policejním došetření nehody se novobydžovská jednotka postarala o úklid vozovky.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 8. 8. 05:18
Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská vyjeli k ohlášené dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla. Auta se střetla na silnici č. 33 v katastru části Plotiště nad Labem. Při srážce došlo k poškození nádrže nákladního vozidla, ze které následně unikalo větší množství nafty. Na místo byl vyslán také technický kontejner z centrální stanice, který mimo jiné obsahuje technické prostředky pro přečerpání pohonných hmot a zásobu sorbentu na zasypání uniklých kapalin. Zachycenou naftu následně jednotky přečerpaly a kapalinu, která vytekla na komunikaci, zasypali sorpčním materiálem. K ohrožení okolního životního prostředí nedošlo.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 8. 8. 12:54
K dopravní nehodě se zraněním dvou osob vyjížděli do ulice Sokolská profesionální hasiči z centrální stanice. Jednotka zabezpečila místo události a zajistila vozidla.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 8. 8. 17:22
Do ulice Střelecká přijeli profesionální hasiči z centrální stanice na základě oznámení o dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Jedno z vozidel zůstalo po nehodě ležet na boku na komunikaci přes jízdní pruhy. Hasiči zajistili místo události i havarovaná auta, ta následně odklidili mimo komunikaci a postarali se o úklid.

Hradec Králové – požár – 8. 8. 19:41
Čtyřem jednotkám hasičů byl vyhlášen poplach kvůli požáru objektu v části Březhrad. Bouda měla rozměry asi 10x5 m, při příjezdu hasičů byla celá v plamenech. Asi do půl hodiny po oznámení požáru se jednotkám podařilo požár lokalizovat, následně prováděli hasiči rozebírání konstrukce a dohašování jednotlivých ohnisek. Na místě zůstaly poté dobrovolné jednotky, likvidaci události ohlásily ve 22:00 hod. Vyšetřovatel hasičů následným ohledáním zjistil, že se jednalo o starou chladírenskou nástavbu, kterou využívali pravděpodobně lidé bez domova. Nikdo nebyl při události zraněn, škoda byla nulová. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování. Na místě zasahovali profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic a spolu s nimi také JSDH Březhrad a Plačice.

Libřice – dopravní nehoda – 9. 8. 07:22
K dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo mezi Libřicemi a Černilovem na silnici č. 308, vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a JSDH Černilov. Automobil skončil převrácený na střechu, předtím měl narazit do mostku. Na místě byli dva zranění lidé, ti byli předáni do péče ZZS. Hasiči zajistili místo nehody, zlikvidovali uniklé provozní kapaliny a provedli protipožární opatření.

Osice – technická pomoc – 9. 8. 15:50
Na dálnici D11 mířili profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská, byl zde ohlášen požár osobního vozidla. Hasiči následně zjistili, že k zahoření nedošlo, jednalo se pouze o technickou závadu, při které došlo k vývinu většího množství kouře. Jednotka odpojila u auta akumulátor a předala jej majiteli, který si zajistil odtah.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 9. 8. 17:41
V Mrštíkově ulici zasahovala profesionální jednotka z centrální stanice u dopravní nehody čtyřkolky, přičemž dvě osoby byly zraněny. Čtyřkolka skončila mimo komunikaci, hasiči ji zajistili a předali místo zásahu policistům.

Chlumec nad Cidlinou – technická pomoc – 9. 8. 18:28
Profesionální jednotka ze stanice Nový Bydžov a JSDH Chlumec nad Cidlinou pomohli v rodinném domě v Žiželické ulici vyděšené rodině, která našla v dětském pokoji hada. Hasiči zvíře odchytli a vypustili zpět do přírody, jednalo se o malou užovku.

Chlumec nad Cidlinou – technická pomoc – 9. 8. 20:02
Profesionální jednotka ze stanice Nový Bydžov ve spolupráci s dobrovolnými hasiči z Chlumce nad Cidlinou zajistili v Palackého ulici lešení, které se začalo nahýbat. Hasiči lešení stabilizovali pomocí vzpěr a lana.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 9. 8. 20:40
Na Pražské třídě odstranila profesionální jednotka z centrální stanice následky dopravní nehody dvou osobních vozidel se zraněním jedné osoby. Ta byla předána do péče ZZS. Hasiči zabezpečili místo nehody, zajistili havarovaná vozidla a postarali se o úklid vozovky.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Libošovice – železniční dopravní nehoda – 8. 8. 12:58
V katastru části Vesec u Sobotky došlo v sobotu odpoledne ke střetu osobního vozidla a historického vláčku. Osobní vůz skončil mimo kolejiště, řidič z něj vylezl sám a nezraněn, žádné zranění neutrpěli ani cestující. Profesionální jednotka z Jičína a JSDH Sobotka zajistily místo události a provedli evakuaci 34 osob, které odvedly do nádražní čekárny. Místo zásahu bylo následně předáno drážním jednotkám.

Úlibice – dopravní nehoda – 8. 8. 15:08
Na silnici č. 16 mezi Úlibicemi a Jičínem zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jičín u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Jedna osoba byla při nehodě zraněna, do péče si ji převzala ZZS. Hasiči zajistili místo nehody, postarali se o odstranění následků, pomohli s naložením jednoho vozidla na odtah a druhé odsunuli na krajnici. V hasičském voze pak našli dočasné útočiště další účastníci nehody – děti s maminkou.

Nová Paka – technická pomoc – 9. 8. 11:57
Profesionální jednotka ze stanice Nová Paka vyjela do ulice Štikovská, aby pomohla s odchytem hada na zahradě. Jednalo se o zmiji, která se chtěla usídlit v dřevníku. Hasiči zvíře chytili a vypustili do volné přírody.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Červený Kostelec – dopravní nehoda – 7. 8. 13:38
V Husově ulici zasahovali profesionální hasiči ze stanice Náchod a JSDH Červený Kostelec u dopravní nehody nákladního vozidla a motocyklu. Jeden člověk byl zraněn, do péče si ho převzala ZZS. Hasiči zabezpečili vozidla proti úniku provozních kapalin a následnému požáru.

Lhota pod Hořičkami – dopravní nehoda – 7. 8. 23:18
V katastru obce Lhota pod Hořičkami zasahovala profesionální jednotka z Jaroměře u dopravní nehody osobního automobilu. Ten narazil do stromu, z pěti pasažérů byli čtyři zraněni. Všichni lidé se nacházeli při příjezdu hasičů mimo havarovaný automobil. Jednotka zabezpečila vůz, zkontrolovala jej na únik provozních kapalin a následně předala místo zásahu policistům.

Nové Město nad Metují – dopravní nehoda – 8. 8. 23:45
Profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Nové Město nad Metují zajišťovali místo dopravní nehody osobního vozidla, které narazilo v části Krčín, ulici Nahořanská do stromu. Při události nebyl nikdo zraněn. Hasiči zabezpečili havarovaný automobil, uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a zlikvidovali a pomohli s naložením vozidla na odtah.

Broumov – dopravní nehoda – 9. 8. 14:13
Broumovská profesionální jednotka odstranila následky dopravní nehody osobního auta, které narazilo v části Velká Ves do sloupu elektrického vedení. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili místo události a řídili dopravu. Pohotovostní služba musela odpojit poškozený sloup od elektrického proudu. Následně odtáhla jednotka vozidlo mimo komunikaci.

Hronov – požár – 9. 8. 16:15
Požár několika stromů v blízkosti domu likvidovali v lokalitě Metuje profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Hronov. Škoda byla předběžně vyčíslena asi na 7 tisíc korun, hodnoty představující asi 15 tisíc korun byly díky zásahu jednotek uchráněny. Příčinou vzniku požáru bylo zřejmě nedbalostní jednání.

Slavětín nad Metují – požár – 9. 8. 17:43
Ve Slavětíně nad Metují likvidovali profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Nové Město nad Metují požár osobního vozidla. Požár hasiči rychle lokalizovali, dohasili jej těsně po 18. hodině. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na vozidle. Škoda byla předběžně odhadnuta asi na 15 tisíc korun, hodnoty ve stejné výši byly uchráněny.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Rychnov nad Kněžnou – požár – 7. 8. 03:16
Krátce po třetí hodině ranní byl vyhlášen poplach profesionálním a dobrovolným hasičům z Rychnova nad Kněžnou, vyjeli k požáru v panelovém domě v ulici Havlíčkova. Průzkumem vyšlo najevo, že se jedná o požár v koupelně v jednom z bytů, prostory byly zakouřené. Osoba, která se v bytě v době požáru nacházela, byla předána do péče ZZS. Jednotky pak provedly nucené odvětrání bytu. Vyšetřovatel hasičů následně zjistil, že za požárem stálo zřejmě nedbalostní jednání. Škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun, hasičům se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi dvou milionů korun.

Solnice – dopravní nehoda – 7. 8. 11:09
K dopravní nehodě tří osobních vozidel vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Solnice. Automobily se střetly na silnici č. 14 u Solnice. Hasiči zabezpečili havarovaná auta, komunikace byla na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Ve vozech cestovalo celkem 7 pasažérů, všichni byli předáni do péče ZZS. Po došetření se hasiči postarali o odstranění následků nehody a pomohli s naložením na odtah.  

Kounov – dopravní nehoda – 7. 8. 11:53
K dopravní nehodě motocyklu do katastru části Šediviny vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Dobruška a JSDH Deštné v Orlických horách. Hasiči poskytli osobě z motorky první předlékařskou pomoc, následně byla předána do péče zdravotníků a hasiči jim asistovali. Dále se jednotky postaraly o havarovaný motocykl, provedly na něm opatření proti vzniku požáru a zlikvidovaly uniklé provozní kapaliny. Po naložení motorky na odtah zajistili hasiči úklid vozovky.

Žďár nad Orlicí – technická pomoc – 7. 8. 16:39
Rozřezání a odstranění ulomené větve stromu, která hrozila pádem na komunikaci. (HZS Rychnov nad Kněžnou, JSDH Borohrádek)

Rychnov nad Kněžnou – technická pomoc – 8. 8. 16:31
Odstranění stromu z komunikace v katastru části Lipovka. (HZS Rychnov nad Kněžnou)

Deštné v Orlických horách – technická pomoc – 9. 8. 16:51
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vytáhli uhynulou lišku ze studny o hloubce asi 10 m. Jednotka připravila kotvící bod nad studnou a jeden z příslušníků se pak spustil dolů pro zvíře.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Trutnov – dopravní nehoda – 7. 8. 10:40
Profesionální jednotka z Trutnova zasahovala u dopravní nehody dvou osobních vozidel, která se srazila na silnici č. 14 v Krkonošské ulici. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, jednotka odstranila uniklou chladicí kapalinu.  

Jívka – dopravní nehoda – 7. 8. 15:04
Profesionální trutnovská jednotka zajistila místo dopravní nehody nákladního automobilu, který vyjel mimo komunikaci do příkopu a s návěsem zde zůstal opřený o sloup elektrického vedení. Další nebezpečí v místě nehrozilo, vozidlo musela vyprostit specializovaná firma.

Dvůr Králové nad Labem – únik nebezpečných látek – 7. 8. 16:10
V ulici Seifertova odvětrali profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem prostory bytu, kde byl vlivem špatného spalování přítomen oxid uhelnatý. Nikdo nebyl při události zraněn.

Trutnov – požár – 8. 8. 12:44
Tři jednotky hasičů vyjely v sobotu odpoledne na základě oznámení, že v části Volanov za viaduktem hoří louka. Hasiči objevili nedohašené ohniště na ploše asi 2x2 m, které zlikvidovali. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Hajnice a Trutnov – Dolní Staré Město.

Staré Buky – dopravní nehoda – 8. 8. 16:04
Na silnici č. 16 v katastru části Dolní Staré Buky odstranila profesionální trutnovská jednotka následky dopravní nehody osobního automobilu, který havaroval do stromu. Jeden člověk byl při události zraněn, převzala si jej ZZS. Jednotka zajistila místo nehody a řídila dopravu.

Dolní Dvůr – technická pomoc – 8. 8. 17:11
Odstranění větve z komunikace. (HZS Vrchlabí)

Úpice – požár – 8. 8. 17:52
K ohlášenému požáru v lesním porostu v katastru Úpice vyjely tři jednotky hasičů. Hasiči objevili průzkumem požár o rozloze asi 10x10 m, hořela lesní hrabanka. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu kolem 18:30 hod., při požáru nevznikla žádná škoda. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Úpice a Havlovice.

Trutnov – dopravní nehoda – 8. 8. 18:37
U dopravní nehody dvou osobních vozidel, která se srazila na silnici č. 37 v části Střítež, zasahovali profesionální hasič ze stanice Trutnov a JSDH Hajnice. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zasypali menší únik provozních kapalin.

Horní Maršov – dopravní nehoda – 8. 8. 21:59
V katastru části Temný Důl narazilo na silnici č. 296 osobní vozidlo do stromu, který padl přes cestu. Nikdo nebyl při nehodě zraněn. Na místě byli profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Horní Maršov. Místo události zajistili a dobrovolná jednotka se po došetření ze strany policie postarala o úklid místa a odstranění stromu.

Špindlerův Mlýn – technická pomoc – 9. 8. 11:35
Odstranění stromu z komunikace v části Bedřichov. (JSDH Špindlerův Mlýn)

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Broumov

DN Broumov 

Detailní náhled

DN Červený Kostelec

DN Červený Kostelec 

Detailní náhled

DN čtyřkolka, Hradec Králové

DN čtyřkolka, Hradec Králové 

Detailní náhled

DN HK, Sokolská

DN HK, Sokolská 

Detailní náhled

DN HK, Střelecká

DN HK, Střelecká 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Plotiště n. L. (1)

DN Hradec Králové, Plotiště n. L. (1) 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Plotiště n. L. (2)

DN Hradec Králové, Plotiště n. L. (2) 

Detailní náhled

DN Jívka

DN Jívka 

Detailní náhled

DN Kounov

DN Kounov 

Detailní náhled

DN Lhota p. Hořičkami

DN Lhota p. Hořičkami 

Detailní náhled

DN Libřice

DN Libřice 

Detailní náhled

DN Nový Bydžov

DN Nový Bydžov 

Detailní náhled

DN Solnice (1)

DN Solnice (1) 

Detailní náhled

DN Solnice (2)

DN Solnice (2) 

Detailní náhled

DN Staré Buky

DN Staré Buky 

Detailní náhled

P OA, Slavětín n. M. (1)

P OA, Slavětín n. M. (1) 

Detailní náhled

P OA, Slavětín n. M. (2)

P OA, Slavětín n. M. (2) 

Detailní náhled

P Rychnov n. K. (1)

P Rychnov n. K. (1) 

Detailní náhled

P Trutnov

P Trutnov 

Detailní náhled

TP Deštné v O. h., vylovení lišky

TP Deštné v O. h., vylovení lišky 

Detailní náhled

TP Nová Paka, odchyt zmije

TP Nová Paka, odchyt zmije 

Detailní náhled

TP Žďár nad Orlicí

TP Žďár nad Orlicí 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem