HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 3. do neděle 5. 1. 2020 celkem 47 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – dopravní nehoda – 3. 1. 18:38
U dopravní nehody tří osobních vozidel zasahovali v ulici Jana Masaryka profesionální hasiči z centrální stanice. Jednotka se postarala o odstranění následků nehody a odklidila havarovaná auta mimo komunikaci.

Hradec Králové – technická pomoc – 4. 1. 11:38
Seniorovi na elektrickém vozíku, kterému se vybila baterie, pomohli profesionální hasiči z hradecké centrály. Osoba se nacházela v městských lesích, objevil ji tam náhodný běžec, který věc ohlásil. S vybitou baterií se nemohl starší muž dostat zpět do domova pro seniory, hasiči jej tak i s vozíkem naložili do auta a odvezli zpět do zařízení.

Nový Bydžov – požár – 5. 1. 04:46
K nahlášenému požáru osobního automobilu vyjeli profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov do ulice Na Svépomoci. Na likvidaci plamenů nasadili hasiči vysokotlaký proud vody, požár měli rychle pod kontrolou. Oheň způsobil škodu asi 20 tisíc korun, uchráněné hodnoty se pohybují kolem 5 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje.

Třebechovice pod Orebem – dopravní nehoda – 5. 1. 12:32
V Pardubické ulici odstranili hasiči následky dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při události nebyl nikdo zraněn, z poškozených vozidel došlo k úniku provozních kapalin na vozovku. Hasiči zajistili místo nehody a dobrovolná jednotka se následně postarala o úklid vozovky a pomohla s naložením na odtah. Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice a JSDH Třebechovice pod Orebem.

Třebechovice pod Orebem – dopravní nehoda – 5. 1. 15:44
Na silnici č. 299 mezi Třebechovicemi pod Orebem a Libranticemi havaroval osobní automobil, který narazil do stromu. Osoba z vozu byla již při příjezdu hasičů mimo havarovaný automobil, byla bez zranění. Jednotky zajistily místo nehody a po došetření policí pomohli hasiči s naložením auta na odtah. K zásahu vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice v Hradci Králové a JSDH Třebechovice pod Orebem.


ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Dřevěnice – dopravní nehoda – 3. 1. 11:13
Jičínští profesionální hasiči zasahovali u dopravní nehody dvou osobních vozidel na silnici č. 16 v lokalitě Na Špici. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, komunikace byla průjezdná kyvadlově. Jednotka zajistila místo nehody, odpojila u havarovaných aut akumulátory a postarala se o úklid vozovky.

Stará Paka – technická pomoc – 4. 1. 07:56
Odstranění stromu z vozovky v katastru části Karlov. (HZS Nová Paka)

Miletín – dopravní nehoda – 4. 1. 12:42
V ulici Jiřího z Poděbrad odstranila profesionální jednotka z Hořic následky dopravní nehody osobního vozidla, hasiči se postarali o úklid vozovky.  
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Broumov – dopravní nehoda – 3. 1. 20:24
V ulici U Vodojemu havarovala dvě osobní vozidla. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Broumova, aby se postarali o úklid vozovky.

Meziměstí – technická pomoc – 4. 1. 20:12
Ve Školní ulici odstranili hasiči strom, který zasahoval do komunikace. (HZS Broumov, JSDH Meziměstí)

Teplice nad Metují – dopravní nehoda – 5. 1. 10:43
Ve stromě mimo vozovku skončilo po nehodě osobní vozidlo v katastru Teplic nad Metují. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Broumovští profesionální hasiči zajistili automobil proti dalšímu pohybu a zabezpečili jej proti vzniku požáru. Následně bylo auto odtaženo mimo vozovku.

Rychnovek – požár – 5. 1. 12:55
V části Doubravice u České Skalice byl ohlášen na krajské operační a informační středisko hasičů požár siláže v poli. Na místo byly vyslány čtyři jednotky hasičů. Velitel zásahu nakonec cisterny s vodou ze zásahu odvolal, a to na základě dohody s majitelem. Při události nevznikla žádná škoda, příčina vzniku události je předmětem vyšetřování. Zalarmováni byli profesionální hasiči ze stanice Jaroměř, JSDH Rychnovek – Zvole, Česká Skalice, Velká Jesenice.

Sendraž – požár – 5. 1. 15:20
Nedohašené ohniště po pálení klestu v lesním porostu hasili profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Nové Město nad Metují. Při požáru nevznikla žádná škoda.

Jaroměř – dopravní nehoda – 5. 1. 18:04
Jaroměřská profesionální jednotka odstranila následky dopravní nehody tří osobních vozidel v ulici Na Cihelnách. Jednoho člověka předala jednotka do péče ZZS.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Lasówka (Polsko) – požár – 3. 1. 12:57
V rámci mezistátní výpomoci vyjely dvě dobrovolné jednotky – JSDH Orlické Záhoří a Deštné v Orlických horách k nahlášenému požáru v komíně rodinného domu v polské obci Lasówka. Čeští hasiči asistovali polským kolegům při průzkumu místa události, místo bylo následně předáno a jednotky se vrátily zpět.

Rychnov nad Kněžnou – dopravní nehoda – 5. 1. 04:05
V ulici Průhon havaroval osobní automobil, který zůstal následně stát nebezpečně nakloněný nad řekou. Na místo nehody vyjela profesionální jednotka z rychnovské stanice. Hasiči havarované vozidlo provizorně zajistili pomocí navijáku a poté provedli jeho vyproštění zpět na komunikaci. Při nehodě bylo poškozeno zábradlí, o této skutečnosti byly vyrozuměny technické služby. Pro případný únik provozních kapalin na vodní hladinu během vyprošťování při zásahu měla jednotka nataženého sorpčního hada, k úniku však nakonec nedošlo. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Borohrádek – dopravní nehoda – 5. 1. 13:48
K dopravní nehodě se zraněním osoby vyjížděli dobrovolní hasiči z Borohrádku a profesionální jednotka z Holic (HZS PAK). Osobní vůz havaroval na silnici vedoucí z Borohrádku na Vysoké Chvojno. Auto skončilo převrácené na bok. Hasiči zajistili automobil, provedli opatření proti vzniku požáru a odpojili akumulátor. Jednotky se dále postaraly o likvidaci uniklých provozních kapalin a odstranění následků nehody.

Kvasiny – dopravní nehoda – 5. 1. 19:43
Na silnici č. 321 v obci Kvasiny došlo ke srážce tří osobních automobilů. Na místo nehody vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a podniková jednotka HZSP Škoda Kvasiny. Účastníky nehody prohlédli zdravotničtí záchranáři, dvě osoby byly následně transportovány do nemocnice. Jednotky zabezpečily místo události, zasypaly únik provozních kapalin a odpojily akumulátory. Komunikace byla na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Po došetření události se hasiči postarali o odstranění vozidel a provedli úklid vozovky.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Rudník – požár – 3. 1. 12:10
Požár osobního automobilu zalarmoval profesionální hasiče ve Vrchlabí i dobrovolnou jednotku z Rudníku – Arnultovic. Požár zasáhl motorový prostor vozidla, prvotní zásah provedli svědci události pomocí hasicího přístroje. Hasiči následně dohasili vozidlo pomocí vysokotlakého proudu vody. Na vině byla technická závada v řídící jednotce automobilu. Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena asi na 20 tisíc korun. Hodnoty ve stejné výši se podařilo uchránit.

Chvaleč – dopravní nehoda – 4. 1. 15:04
Na silnici č. 301 v katastru obce Chvaleč havaroval osobní automobil, na místo jeli profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Radvanice. Automobil skončil mimo vozovku v příkopu, jedna osoba z posádky vozu byla zraněna, byla předána do péče ZZS.

Horní Maršov – dopravní nehoda – 4. 1. 19:22
V Horské ulici došlo k dopravní nehodě, kdy osobní automobil narazil do stromu, který těsně před ním spadl do vozovky. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Vozidlo bylo poškozeno a došlo také k úniku provozních kapalin. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Horního Maršova. Hasiči zajistili místo události a po došetření nehody policií se postarali o odstranění následků nehody. Dobrovolní hasiči odstranili strom ze silnice, následně byl obnoven provoz na komunikaci v obou jízdních pruzích.

Žacléř – technická pomoc – 5. 1. 02:46
Odstranění spadlého stromu na silnici. (HZS Trutnov, JSDH Žacléř)

Batňovice – dopravní nehoda – 5. 1. 09:11
Na silnici č. 14 v katastru obce Batňovice došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, na místo byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Trutnov a JSDH Úpice. Na místě spolupracovaly složky IZS včetně letecké záchranné služby. Jeden člověk zůstal v jednom z havarovaných vozů zaklíněn, hasiči jej museli ven vyprostit. Jednotky dál místo nehody zajistily, provedly opatření proti vzniku požáru a předaly věc policistům. Dobrovolná jednotka pak pomohla s odstraněním následků nehody.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Batňovice (1)

DN Batňovice (1) 

Detailní náhled

DN Batňovice (2)

DN Batňovice (2) 

Detailní náhled

DN Broumov

DN Broumov 

Detailní náhled

DN Chvaleč

DN Chvaleč 

Detailní náhled

DN Kvasiny

DN Kvasiny 

Detailní náhled

DN Rychnov n. K. (1)

DN Rychnov n. K. (1) 

Detailní náhled

DN Rychnov n. K. (2)

DN Rychnov n. K. (2) 

Detailní náhled

DN Rychnov n. K. (3)

DN Rychnov n. K. (3) 

Detailní náhled

DN Teplice n. Metují

DN Teplice n. Metují 

Detailní náhled

DN Třebechovice o. O. (1)

DN Třebechovice o. O. (1) 

Detailní náhled

DN Třebechovice o. O. (2)

DN Třebechovice o. O. (2) 

Detailní náhled

DN Třebechovice p. O., Pardubická

DN Třebechovice p. O., Pardubická 

Detailní náhled

P Nový Bydžov (1)

P Nový Bydžov (1) 

Detailní náhled

P Nový Bydžov (2)

P Nový Bydžov (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem