HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 1. 5. do neděle 3. 5. 2020 celkem 53 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Skalice – záchrana osoby – 2. 5. 00:40
Profesionální hasiči z centrální hradecké stanice zasahovali ve Skalici, kde se nacházela v řece osoba, která nechtěla vylézt ven. Nakonec se podařilo podchlazeného člověka vytáhnout na břeh, do péče si jej převzala ZZS.

Hradec Králové – záchrana zvířete – 2. 5. 15:20
Mládě sýčka, které vypadlo z hnízda v Jungmannově ulici, pomohla zachránit profesionální jednotka z centrální stanice.

Chlumec nad Cidlinou – požár – 2. 5. 16:42
Na Klicperově náměstí likvidovali hasiči požár odpadu – papíru, krabic a hadrů. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Chlumec nad Cidlinou. Požár byl rychle zlikvidován, zbytek odpadu jednotky odstranily do popelnice a provedly úklid místa zásahu.

Černilov – požár – 3. 5. 01:55
Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a JSDH Černilov likvidovali požár stodoly v části Újezd. Při události nebyl nikdo zraněn. Jednotkám se před rozšířením požáru podařilo uchránit blízký rodinný dům. Před 3. hodinou ranní byl požár pod kontrolou, jednotky poté dohašovaly zbylá ohniska. Ze zasaženého objektu vynesli hasiči tři tlakové lahve, které ochlazovali. Dohlídku nad požářištěm držela do ranních hodin místní dobrovolná jednotka, likvidace byla ohlášena v 05:32 hod.
Příčinou vzniku požáru se nyní zabývá vyšetřovatel hasičů. Ohledání požářiště probíhalo za denního světla, na místo události přijela výjezdová skupina specialistů v oblasti elektro z Institutu ochrany obyvatelstva z Lázní Bohdanče. Škoda se vyšplhala odhadem na 1,5 milionu korun, vznikla na uskladněných věcech, jako byly historické motocykly nebo nářadí. Jednotkám se podařilo uchránit hodnoty představující asi půl milionu korun.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 3. 5. 04:37
Profesionální jednotka z centrální hradecké stanice provedla odklizení spadlého stromu z osobního vozidla v ulici Na Drahách v hradeckým Malšovicích. V místě se předtím stala dopravní nehoda, nikdo nebyl při události zraněn.

Libřice – dopravní nehoda – 3. 5. 13:48
Na silnici č. 308 mezi Černilovem a Libřicemi odstranili hasiči následky dopravní nehody osobního vozidla, které se převrátilo na střechu. Jedna osoba byla při příjezdu jednotek mimo vozidlo, hasiči jí poskytli první předlékařskou pomoc a následně byla předána do péče ZZS. Po zadokumentování místa nehody převrátili hasiči vůz zpět na kola a postarali se o úklid vozovky. Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a JSDH Černilov.

Rusek – požár – 3. 5. 16:26
Požár suchého travního porostu v ulici Jaroměřská likvidovali profesionální hasiči z centrální stanice, JSDH Černilov, JSDH Hradec Králové – Plácky byla odvolána po cestě k zásahu. Při události nevznikla žádná škoda.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Úbislavice – požár – 1. 5. 16:24
V katastru části Stav zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky, na střeše rodinného domu objevil majitel ohořelá prkna v blízkosti komína. Příčina vzniku události se vyšetřuje. Škoda byla vyčíslena na asi 10 tisíc korun.

Kopidlno – požár – 1. 5. 23:54
Požár sazí v komíně rodinného domu likvidovali profesionální hasiči ze stanice Jičín a JSDH Kopidlno. Při požáru došlo k poškození komínového tělesa, které žárem prasklo a došlo také k poškození elektroinstalace. Jednotky komíny vyčistily, majitelé byli poučeni o zákazu užívání zařízení. Škoda byla stanovena na asi 10 tisíc korun, podařilo se uchránit hodnoty představující asi 4,5 milionu korun.

Soběraz – dopravní nehoda – 2. 5. 15:08
Jičínská profesionální jednotka zasahovala u dopravní nehody osobního vozidla, které skončilo v příkopu na střeše. Jedna osoba skončila v péči ZZS. Hasiči provedli na vozidle opatření proti vzniku požáru, postarala se o otočení vozidla zpět na kola a odpojila autobaterii.

Nová Paka – záchrana zvířete – 3. 5. 08:23
Holuba, který spadl do komína, zachránili profesionální novopačtí hasiči v ulici U Studénky.

Libošovice – technická pomoc – 3. 5. 09:34
Odstranění stromu z komunikace v části Podkost. (JSDH Sobotka)

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Náchod – dopravní nehoda – 1. 5. 05:01
Na silnici č. 33, ulice Českoskalická, zasahovali profesionální hasiči z Náchoda u dopravní nehody dodávky. Auto skončilo i s přívěsem na boku mimo komunikaci, nikdo nebyl zraněn. Hasiči zajistili místo události, zkontrolovali případný únik provozních kapalin a místo zásahu předali. Vyproštění havarovaného vozidla zajistila odborná firma.

Nové Město nad Metují – technická pomoc – 1. 5. 09:37
V údolí Peklo v Novém Městě nad Metují transportovali hasiči zraněnou osobu přes řeku Metuji. Osoba byla předána do péče ZZS. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Nové Město nad Metují.

Velké Petrovice – dopravní nehoda – 1. 5. 18:22
Na silnici č. 303 v části Petrovice zasahovali profesionální hasiči z Náchoda u dopravní nehody. Motorkář zde narazil do svodidel a došlo také ke srážce dvou osobních vozidel. Jednu osobu si převzali do péče zdravotničtí záchranáři, jednotka se postaral o úklid vozovky.

Červený Kostelec – požár – 1. 5. 21:38
V části Stolín likvidovali hasiči požár menšího rozsahu, který vznikl v domě určeném k demolici. Při události nevznikla žádná škoda. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchod a JSDH Červený Kostelec.

Hronov – dopravní nehoda – 2. 5. 19:00
V části Zbečník zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Dolní Radechová u dopravní nehody osobního automobilu, který narazil do stromu. Hasiči zajistili vozidlo a předali místo zásahu policistům. Na místě se žádná zraněná osoba nenacházela.

Náchod – dopravní nehoda – 2. 5. 19:00
V Kladské ulici havaroval motocykl, jeden člověk byl zraněn. Na místo přijeli profesionální hasiči z náchodské stanice, zraněného měli v péči zdravotničtí záchranáři.

Rožnov – požár – 3. 5. 15:04
Tři jednotky byly zalarmovány kvůli požáru osobního vozidla u Rožnova. Po svém příjezdu našli hasiči automobil na kupě, kde se pálilo o čarodějnicích. Auto na LPG pohon bylo už celé v plamenech, hasiči jej museli důkladně ochladit, stejně tak i žhavý popel, na kterém stálo. Vzhledem k tomu, že bylo vozidlo určeno k likvidaci, byla způsobená škoda nulová. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a JSDH Rožnov a Velichovky.

Police nad Metují – záchrana osob – 3. 5. 17:25
V části Hlavňov zachraňovali hasiči a Skalní záchranná služba dvě osoby, které vylezly na skálu a nemohly už slézt samy dolů. Lidé byli pomocí lana spuštěni ze skály zpět na turistickou cestu. Při události nebyl nikdo zraněn. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda, JSDH Police nad Metují a Skalní záchranná služba.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Bílý Újezd – dopravní nehoda – 2. 5. 08:51
V části Hroška havaroval osobní automobil, který narazil do plotu. Na místo události přijeli profesionální hasiči z Dobrušky. Vozidlo jednotka zajistila proti vzniku požáru, automobil zasahoval částečně do komunikace. Hasiči dále zasypali uniklé provozní kapaliny, auto bylo následně naloženo na odtah. Při nehodě nedošlo ke zranění.

Čestice – dopravní nehoda – 2. 5. 13:40
Na silnici č. 11 v Česticích zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Jedno vozidlo skončilo mimo komunikaci, druhé jednotka odtlačila, aby nepřekáželo provozu a komunikace mohla být uklizena.

Liberk – požár – 21:45
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Deštné v Orlických horách zasahovali v části Uhřínov, kde došlo k požáru uskladněného palivového dřeva a přístřešku. Plamenné hoření již nebylo při příjezdu jednotek viditelné, postaraly se o dohašení pomocí vysokotlakého proudu vody. Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena asi na 15 tisíc korun. Uchráněné hodnoty představují asi 600 tisíc korun. Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Vrchlabí – technická pomoc – 2. 5. 10:16
Odstranění stromu z koryta řeky v ulici Za řekou. (HZS Vrchlabí)

Rudník – technická pomoc – 2. 5. 10:19
Místní dobrovolná jednotka JSDH Rudník – Arnultovice pomohla s odchytem dvou oslů, kteří pobíhali v okolí vozovky.

Trutnov – dopravní nehoda – 2. 5. 12:09
V ulici Debrnská havaroval osobní automobil, na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Trutnov. Vozidlo bouralo u železničního přejezdu, skončilo převrácené na střechu mimo kolejiště. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Jednotka zajistila místo události, zkontrolovala, zda nedochází k úniku provozních kapalin a následně automobil vyprostila. Místo bylo předáno majitelce auta, která počkala na odtah.

Trutnov – dopravní nehoda – 2. 5. 18:44
Na silnici č. 14 v Poříčí zasahovala profesionální jednotka z trutnovské stanice u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Ta havarovala kvůli spadlému stromu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Jednotka zajistila místo události a odstranila strom z vozovky.

Žacléř – technická pomoc – 3. 5. 08:36
V lokalitě Střízlivák pomáhali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Žacléř při vyproštění dodávky. Vozidlo bylo na kraji komunikace v příkrém stoupání a hrozilo převrácením. Hasičům se podařilo dostat dodávku zpět na cestu pomocí navijáku.




Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Bílý Újezd, Hroška

DN Bílý Újezd, Hroška 

Detailní náhled

DN HK, Na Drahách

DN HK, Na Drahách 

Detailní náhled

DN Libřice

DN Libřice 

Detailní náhled

DN Náchod (1)

DN Náchod (1) 

Detailní náhled

DN Náchod (2)

DN Náchod (2) 

Detailní náhled

DN Náchod (3)

DN Náchod (3) 

Detailní náhled

DN Trutnov, Debrnská

DN Trutnov, Debrnská 

Detailní náhled

DN Trutnov, Poříčí

DN Trutnov, Poříčí 

Detailní náhled

P Rožnov (1)

P Rožnov (1) 

Detailní náhled

P Rožnov (2)

P Rožnov (2) 

Detailní náhled

P Úbislavice

P Úbislavice 

Detailní náhled

TP Nové Město n. M., Peklo (1)

TP Nové Město n. M., Peklo (1) 

Detailní náhled

TP Nové Město n. M., Peklo (2)

TP Nové Město n. M., Peklo (2) 

Detailní náhled

TP Nové Město n. M., Peklo (3)

TP Nové Město n. M., Peklo (3) 

Detailní náhled

TP Žacléř

TP Žacléř 

Detailní náhled

Záchrana sýčka, HK

Záchrana sýčka, HK 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem