HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 10. 7. do neděle 12. 7. 2020 celkem 120 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – únik nebezpečných látek – 10. 7. 11:17
Profesionální jednotka z centrální stanice zasahovala ve Vachkově ulici, kde byl zjištěn únik plynu v bytové jednotce. V bytě byl zapnutý sporák, jednotka prostory odvětrala, nikdo nebyl zraněn.

Smiřice – dopravní nehoda – 10. 7. 11:21
V katastru části Trotina zajistili profesionální hasiči z Jaroměře místo dopravní nehody dvou osobních vozidel. Nikdo nebyl zraněn.

Hradec Králové – únik nebezpečných látek – 10. 7. 11:25
Na Pospíšilově třídě zajišťovali profesionální hasiči z hradecké centrály osobní vozidlo, ze kterého unikalo po technické závadě CNG.

Hradec Králové – technická pomoc – 10. 7. 14:32
Profesionální jednotka z centrální stanice zajistila osobní vozidlo v ulici Víta Nejedlého, odpojila u něj akumulátor kvůli podezření na únik kyseliny sírové.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 10. 7. 16:05
Profesionální hasiči z obou hradeckých stanic zasahovali v části Plačice u dopravní nehody dodávky a nákladního vozidla. Jeden člověk byl zraněn a předán do péče ZZS. Z dodávky došlo k úniku acetylenu ze sváření soupravy, hasiči lahev uzavřeli a zabránili tak dalšímu úniku plynu. Následně odstranila jednotka ze stanice HK – Pražská vozidla mimo komunikaci a postarala se o úklid vozovky.

Olešnice – únik nebezpečných látek – 10. 7. 18:17
Na sjezdu z dálnice D11 likvidovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Chlumec nad Cidlinou uniklý olej z poškozeného kamionu.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 10. 7. 22:09
Profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská se postarala o zajištění místa události dopravní nehody motocyklu. Jedna zraněná osoba byla předána do péče ZZS a transportována do nemocnice.

Kunčice – dopravní nehoda – 11. 7. 11:09
U dopravní nehody dodávky zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a JSDH Nechanice. Dodávka vyjela mimo komunikaci a skončila v příkopu, kde narazila do stromu. Jednotky zajistily místo události a zabezpečily havarovaný automobil. 

Olešnice – technická pomoc – 12. 7. 14:31
V katastru části Levín zasahovali hasiči na dálnici u vozidla, u kterého bylo podezření na požár v motorové části. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov a JSDH Chlumec nad Cidlinou. Vyšetřovatel hasičů následně zjistil, že k zahoření nedošlo, jednalo se o technickou závadu na vozidle.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN


Jičíněves – únik nebezpečných látek – 11. 7. 10:50
Profesionální jednotka ze stanice Jičín pomohla s odstraněním olejové skvrny z komunikace I/32, olej byl na úseku dlouhém asi 50 m. Na místě spolupracovala jednotka se silničáři.

Jičín – požár – 11. 7. 13:25
V ulici Denisova zasahovala profesionální jednotka ze stanice Jičín, vlivem závady na elektroinstalaci došlo k zahoření osobního vozidla. Nikdo nebyl zraněn, zahoření bylo rychle zlikvidováno. Způsobená škoda byla asi jeden tisíc korun.

Nová Paka – dopravní nehoda – 11. 7. 13:29
Profesionální jednotka z Nové Paky provedla zajištění místa události a úklid vozovky po dopravní nehodě osobního vozidla v části Štikov. Při události nebyl nikdo zraněn. Automobil zůstal stát po nehodě napříč komunikací, hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny, a po naložení auta na odtah se postarali o doklizení vozovky.

Sobotka – dopravní nehoda – 12. 7. 16:09
Profesionální hasiči z Jičína a JSDH Sobotka odstranili následky dopravní nehody dvou osobních vozidel. ZZS zkontrolovala účastníky nehody, všichni byli bez zranění ponecháni na místě události. Hasiči zajistili místo události, zabezpečili vozidla a následně se postarali o úklid vozovky a zprůjezdnění komunikace.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD


Česká Skalice – únik nebezpečných látek – 11. 7. 02:42
Profesionální jednotka z Jaroměře zajistila likvidaci uniklého oleje z osobního vozidla na třídě T. G. Masaryka. Skvrnu hasiči zasypali sorbentem a uklidili.

Náchod – dopravní nehoda – 11. 7. 03:35
Profesionální hasiči z Náchoda zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla, které havarovalo těsně za českými hranicemi na polské straně. Automobil byl převrácen na střechu, nikdo se u něj nenacházel. Hasiči převrátili vozidlo zpět na kola a odpojili u něj akumulátor.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Bolehošť – dopravní nehoda – 10. 7. 09:55
Na silnici č. 304 u Bolehošťské Lhoty došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Při události byli tři lidé zraněni, hasiči zajistili místo události a zabezpečili havarovaná vozidla. Komunikace byla průjezdná kyvadlově. Následně se jednotky postaraly o odstranění následků nehody. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky, poplach byl vyhlášen také dobrovolným jednotkám Třebechovice pod Orebem a Týniště nad Orlicí, které se krátce na to vracely na základny.

Rychnov nad Kněžnou – dopravní nehoda – 10. 7. 09:59
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou odstranili následky dopravní nehody dodávky a osobního vozidla, auta se střetla v Sokolovské ulici. Jednotka provedla na havarovaných vozech opatření proti vzniku požáru, při nehodě nebyl nikdo zraněn. Po zadokumentování místa nehody policisty provedli hasiči odstranění automobilů mimo komunikaci pomocí navijáku a postarali se o úklid vozovky.

Solnice – dopravní nehoda – 10. 7. 12:55
V katastru části Ještětice na komunikaci vedoucí k části Hroška havaroval traktor, na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanic Rychnov nad Kněžnou, Dobruška a JSDH Solnice. Při události byl jeden člověk zraněn, do péče si ho převzali zdravotničtí záchranáři. Traktor skončil částečně v příkopu, hasiči zajišťovali místo události a řídili provoz kyvadlově. Po došetření události se jednotky postaraly o odstranění traktoru mimo komunikaci, aby nezasahoval do provozu.

Trnov – dopravní nehoda – 10. 7. 16:21
Profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Opočno zasahovali u dopravní nehody dvou osobních vozidel v katastru části Záhornice. Jeden člověk byl zraněn. Hasiči zabezpečili vozidla a zlikvidovali uniklé provozní kapaliny.

Záměl – požár – 11. 7. 04:47
Tři jednotky hasičů byly vyslány k ohlášenému požáru autobusové zastávky v obci Záměl. Průzkumem hasiči zjistili, že došlo k zahoření odpadu uvnitř zastávky, požár byl uhašen pomocí vysokotlakého proudu vody. Plameny poškodily část zastávky, škoda byla vyčíslena asi na 15 tisíc korun. Hodnoty ve výši bezmála 200 tisíc korun byly uchráněny. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Záměl a Vamberk.

Bílý Újezd – dopravní nehoda – 11. 7. 14:58
K dopravní nehodě tří osobních vozidel, která se střetla na silnici č. 14 mezi Bílým Újezdem a Podbřezím, vyjely tři jednotky hasičů. Na místě bylo celkem pět zraněných osob, všechny byly předány do péče zdravotnických záchranářů. Na místě zasahovaly všechny složky IZS, včetně letecké záchranné služby. Jednotky prováděly na havarovaných vozidlech protipožární opatření a zajištění místa události. Komunikace byla uzavřena, pro vozidla byla stanovena náhradní objízdná trasa. Po zadokumentování místa události se hasiči postarali o úklid vozovky, pomohli s naložením dvou vozidel na odtah, třetí bylo mimo komunikaci a nepřekáželo provozu.

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV


Dvůr Králové nad Labem – technická pomoc – 10. 7. 07:24
Profesionální jednotka HZS Dvůr Králové nad Labem zlikvidovala vosí báň v mateřské škole v ulici Slunečná.

Trutnov – dopravní nehoda – 10. 7. 19:39
V katastru části Nový Rokytník zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Hajnice u dopravní nehody osobního vozidla. Dodávka skončila mimo komunikaci, jedna zraněná osoba skončila v péči ZZS. Hasiči zajistili místo události a zabezpečili havarované vozidlo.

Janské Lázně – dopravní nehoda – 11. 7. 07:43
Profesionální jednotka z Trutnova se postarala o odstranění následků dopravní nehody v katastru Janských Lázní. Vozidlo zde havarovalo do propustku, následně došlo k úniku provozních kapalin. Únik zasypali hasiči sorbentem, olej se dostal na komunikaci i do přepadové jímky. U havarovaného vozidla byl odpojen akumulátor, poté jednotka vozidlo vyprostila a dolikvidovala únik oleje.

Vrchlabí – dopravní nehoda – 11. 7. 09:27
V části Hořejší Vrchlabí zasahovala profesionální vrchlabská jednotka u dopravní nehody motocyklu. Jednu osobu si převzali do své péče zdravotničtí záchranáři. Motocykl byl mimo komunikaci, hasiči na něm provedli opatření proti vzniku požáru.

Jívka – dopravní nehoda – 11. 7. 14:42
Na silnici č. 301 v katastru obce Jívka zasahovala profesionální jednotka z Trutnova u dopravní nehody osobního vozidla, které skončilo mimo komunikaci na boku v příkopu. Jednotka zajistila místo události, pomohla s naložením na odtah a postarala se o úklid vozovky.

Vrchlabí – dopravní nehoda – 11. 7. 18:10
U dopravní nehody osobního vozidla a motorky zasahovali profesionální hasiči ze stanice Vrchlabí. Osoba z motocyklu skončila v péči ZZS. Jednotka zajistila místo události, zkontrolovala havarované dopravní prostředky na únik provozních kapalin a pomohla s naložením motorky na odtah.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Bílý Újezd (1)

DN Bílý Újezd (1) 

Detailní náhled

DN Bílý Újezd (2)

DN Bílý Újezd (2) 

Detailní náhled

DN Bílý Újezd (3)

DN Bílý Újezd (3) 

Detailní náhled

DN Bílý Újezd (4)

DN Bílý Újezd (4) 

Detailní náhled

DN Bílý Újezd (5)

DN Bílý Újezd (5) 

Detailní náhled

DN Bolehošť

DN Bolehošť 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Plačice (1)

DN Hradec Králové, Plačice (1) 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Plačice (2)

DN Hradec Králové, Plačice (2) 

Detailní náhled

DN Janské Lázně

DN Janské Lázně 

Detailní náhled

DN Jívka

DN Jívka 

Detailní náhled

DN Kunčice

DN Kunčice 

Detailní náhled

DN Rychnov nad Kněžnou

DN Rychnov nad Kněžnou 

Detailní náhled

DN Solnice, Ještětice

DN Solnice, Ještětice 

Detailní náhled

DN Trnov

DN Trnov 

Detailní náhled

DN Trutnov, Nový Rokytník

DN Trutnov, Nový Rokytník 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem