HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali během víkendu od 1. do 3. 2. 2019 celkem 55 událostí. Navzdory výstrahám meteorologů a nepříznivé předpovědi byl víkend z pohledu hasičů relativně klidný. Více práce měly jednotky v neděli, kdy zasahovaly u 22 událostí. Z celkových 55 událostí poskytovali hasiči ve 32 případech technickou pomoc, z toho odstraňovali v 9 případech spadlé stromy, dále odstraňovali nebezpečné stavy a překážky. Jednotky vyjížděly o víkendu také k sedmi dopravním nehodám. Podrobnosti v denním hlášení. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – dopravní nehoda – 1. 2. 09:05
V části Plačice narazil osobní automobil do větrem uvolněné nezabezpečené závory. Při nehodě se nikomu nic nestalo. Na místo události byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská. Hasiči spolu s pracovníky stavby závoru zajistili. 

Hradec Králové – dopravní nehoda – 1. 2. 18:39
Profesionální jednotka z centrální stanice vyjela k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Ke střetu došlo v ulici Akademika Bedrny. Jednotka místo zásahu zajistila, nikdo nebyl při nehodě zraněn.

Smidary – únik nebezpečných látek – 2. 2. 11:32
Profesionální jednotka z Nového Bydžova vyjela na upozornění zdravotnických záchranářů do Družstevní ulice. Existovalo zde podezření na únik oxidu uhelnatého v prostorách rodinného domu. Jednotka po svém příjezdu provedla průzkum a skutečně naměřila vysokou koncentraci CO, která byla životu nebezpečná. Hasiči okamžitě zavřeli přívod plynu do domu a prostory odvětrali. Zároveň vyřadili z užívání kotel, který byl pravděpodobně příčinou celé situace. Dvě osoby si převzali do své péče záchranáři, na místě zasahoval také vrtulník LZS.

Roudnice – technická pomoc – 3. 2. 08:54
Místní dobrovolná jednotka z Roudnice pomohla s vyčištěním koryta řeky od nánosu. Začala se zde hromadit voda, která špatně odtékala.

Stěžery – technická pomoc – 3. 2. 09:04
V části Hřibsko zasahovala místní jednotka ze Stěžer. Odčerpala zde vodu z místního rybníčku, který hrozil přetečením. Vodu odčerpali pomocí plovoucích čerpadel a následně pročistili přepadovou trubku, aby mohla voda znovu odtékat.

Kratonohy – technická pomoc – 3. 2. 09:40
Dobrovolná jednotka z Nového Města nad Cidlinou čistila ucpaný propustek v příkopu, kam zatékala voda z polí.

Holohlavy – technická pomoc – 3. 2. 11:01
Dobrovolná jednotka ze Smiřic pomáhala s odčerpáním vody ze sklepa domu v ulici Na Lávkách. Došlo zde k prasknutí vodovodního potrubí.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Jičín – únik nebezpečné látky – 2. 2. 15:41
Profesionální i dobrovolnou jednotku z Jičína zaměstnal na celý víkend zjištěný únik neznámé látky na vodní plochu. Na Cidlině byla zpozorována skvrna, která se podle průzkumu hasičů táhla skoro tři kilometry. Pomocí odebraných vzorků jednotka zjistila, že se jedná o nezávadný, netoxický olej. O celé situaci byli vyrozuměni také zástupci ochrany životního prostředí, kteří na místě odebrali další potřebné vzorky. Hasiči se postarali o likvidační práce, díky kterým se jim podařilo látku zajistit. Až do neděle však průběžně vodní plochu monitorovali a odebírali další uniklou látku. V pondělí dopoledne si místo události převezmou pracovníci odboru životního prostředí.

Jičín – požár – 2. 2. 18:24
K nahlášenému požáru rodinného domu vyjížděli v sobotu večer profesionální a dobrovolní hasiči z Jičína. Hořelo v části Robousy. Průzkumem jednotky zjistily, že došlo k zahoření fasády domu, a to od popela, který vyhodila majitelka do popelnice. Jednotky zasaženou část fasády odkryly a zkontrolovaly, zda se zde nenachází skrytá ohniska. Zároveň provedly kontrolu pomocí termokamery. Jednu osobu si na místě převzali do své péče záchranáři. Škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun, díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši 3 milionů korun.

Pecka – požár – 2. 2. 23:50
Profesionálním hasičům z Nové Paky a dobrovolné jednotce z Pecky byl vyhlášen poplach kvůli nahlášenému požáru kontejneru pod přístřeškem v areálu obecního sběrného dvora. Jednotka dostala požár rychle pod kontrolu, ale došlo k zasažení trámů a konstrukce střechy přístřešku. Škoda byla předběžně vyčíslena asi na 50 tisíc korun, příčina požáru je předmětem vyšetřování.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Jaroměř – požár – 1. 2. 11:19
V Náchodské ulici zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z Jaroměře. V komínovém tělese truhlárny došlo k zahoření sazí. Hasiči komín vymetli a vyloučili topidlo z užívání. Požár nezpůsobil žádnou škodu.

Vysoká Srbská – dopravní nehoda – 2. 2. 08:10
V části Zlíčko pomáhala profesionální náchodská jednotka hasičů s vyproštěním vozidla, které hrozilo pádem do rybníka. Nikdo nebyl při události zraněn.

Česká Skalice – požár – 2. 2. 10:07
K nahlášenému požáru osobního automobilu na třídě T. G. Masaryka spěchali profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolná jednotka z České Skalice. Došlo k zahoření vozidla Škoda Felicie Combi, příčinou byla technická závada. Škoda byla předběžně vyčíslena na 2 tisíce korun, byly uchráněny hodnoty ve výši asi 40 tisíc korun (vozidlo a přívěs).

Adršpach – dopravní nehoda – 3. 2. 05:42
V části Dolní Adršpach zasahovaly tři jednotky hasičů u dopravní nehody dodávky. Automobil skončil po nehodě převrácený na bok mimo komunikaci. Řidič nebyl při  nehodě zraněn, při příjezdu hasičů už byl mimo havarovaný automobil. Hasiči místo události zajistili a následně pomocí vyprošťovacího automobilu vrátili vůz zpět na silnici. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova a Náchoda a dobrovolná jednotka z Adršpachu.

Jestřebí – technická pomoc – 3. 2. 10:20
Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Nového Města nad Metují odstraňovali strom, který blokoval provoz na komunikaci.

Studnice – technická pomoc – 3. 2. 11:04
V části Zblov odstraňovali profesionální hasiči z Náchoda strom, který blokoval provoz na komunikaci.

Česká Skalice – technická pomoc – 3. 2. 11:13
Do Riegrovy ulice mířili profesionální hasiči z Jaroměře a Náchoda a dobrovolné jednotky z České Skalice a Velké Jesenice. Hasiči zde prověřovali oznámení o propadlé osobě pod led. Asi 200 metrů od břehu se totiž nacházely sáňky a v blízkosti byla také díra v ledu. Nakonec se podezření nepotvrdilo, hasiči odtáhli sáňky zpět na břeh.

Jetřichov – dopravní nehoda – 3. 2. 11:54
Profesionální hasiči z Broumova odstraňovali následky dopravní nehody dvou osobních vozidel. Po nehodě skončila jedna osoba v péči záchranářů. Hasiči místo zásahu zajistili a následně pomohli s odtažením jednoho automobilu.

Hořičky – požár – 3. 2. 14:39
V části Křižanov zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolná jednotka z Hořiček u nahlášeného požáru sazí v komíně. Hasiči museli saze srazit a komín vyčistit. K rozšíření požáru mimo těleso nedošlo, událost se obešla beze škody.

Hořičky – technická pomoc – 3. 2. 15:39
Dobrovolná jednotka z Hořiček odstranila spadlý strom.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Kvasiny – technická pomoc – 09:39
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolné jednotky ze Solnice a Kvasin byly zalarmovány kvůli situaci na místním toku Dlouhá Strouha. Kvůli zamrzlé hladině se v místě utvořila velká laguna z odtávajícího sněhu. Hasiči odčerpávali vodu pomocí velkého kalového čerpadla.

Sedloňov – technická pomoc – 1. 2. 19:17
V části Polom zapadl nákladní automobil, který blokoval komunikaci. Na místo byla vyslána dobrovolná jednotka z Olešnice v Orlických horách, vůz byl nakonec vyproštěn a odtažen odbornou firmou.

Deštné v Orlických horách – technická pomoc – 1. 2. 21:51
Dobrovolní hasiči z Deštného v O. h. odstraňovali strom spadlý na komunikaci.

Solnice – technická pomoc – 3. 2. 04:43
V Kvasinské ulici odstraňovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka ze Solnice strom, který blokoval celou komunikaci.

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Dvůr Králové nad Labem – dopravní nehoda – 1. 2. 09:11
K dopravní nehodě bez zranění osob vyjížděli místní profesionální hasiči. Nehoda dvou osobních vozidel se stala v ulici K Rybníkům. Na místě došlo k menšímu úniku provozních kapalin, jednotka je zasypala sorbentem. Hasiči místo události zajistili, provedli opatření proti vzniku požáru a následně předali místo policistům.

Trutnov – technická pomoc – 2. 2. 10:01
V části Babí zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka ze Žacléře odstraňovali části stromu zasahující do silnice.

Janské Lázně – technická pomoc – 2. 2. 10:31
Dobrovolná jednotka z Horního Maršova pomáhala v Janské ulici s vytažením pěti zapadlých vozidel.

Vrchlabí – požár - 2. 2. 12:24
Profesionální hasiči z Vrchlabí vyjeli k nahlášenému požáru osobního vozidla. V motorové části zahořela izolace na výfukovém potrubí, jednotka uhasila požár vysokotlakem. Událost se obešla beze škody.

Bílá Třemešná – technická pomoc – 3. 2. 10:34
Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolná jednotka z Bílé Třemešné odstraňovali nebezpečně nakloněné stromy nad vozovkou.

Mostek – technická pomoc – 3. 2. 10:35
Místní dobrovolná jednotka pročišťovala kanalizaci v obci, aby mohla odtékat voda.

Dvůr Králové nad Labem – technická pomoc – 3. 2. 18:31
V části Zboží odstranili profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem strom nad vozovkou.

Úpice – technická pomoc – 3. 2. 19:33
Profesionální hasiči Trutnova a dobrovolná jednotka z Úpice zasahovali v ulici Na Veselce. Museli zde vniknout do uzavřeného objektu, kde unikala kvůli závadě na přívodu voda. 


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: čerpání vody Hřibsko: JSDH Stěžery,
ostatní HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Adršpach (1)

DN Adršpach (1) 

Detailní náhled

DN Jetřichov (1)

DN Jetřichov (1) 

Detailní náhled

DN Adršpach (2)

DN Adršpach (2) 

Detailní náhled

DN Jetřichov (2)

DN Jetřichov (2) 

Detailní náhled

DN Zlíčko (1)

DN Zlíčko (1) 

Detailní náhled

DN Zlíčko (2)

DN Zlíčko (2) 

Detailní náhled

Stěžery, Hřibsko (JSDH Stěžery) (1)

Stěžery, Hřibsko (JSDH Stěžery) (1) 

Detailní náhled

Stěžery, Hřibsko (JSDH Stěžery) (3)

Stěžery, Hřibsko (JSDH Stěžery) (3) 

Detailní náhled

Stěžery, Hřibsko (JSDH Stěžery) (2)

Stěžery, Hřibsko (JSDH Stěžery) (2) 

Detailní náhled

Stěžery, Hřibsko (JSDH Stěžery) (4)

Stěžery, Hřibsko (JSDH Stěžery) (4) 

Detailní náhled

Stěžery, Hřibsko (JSDH Stěžery) (5)

Stěžery, Hřibsko (JSDH Stěžery) (5) 

Detailní náhled

TP strom Solnice

TP strom Solnice 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem