HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 2. 8. do neděle 4. 8. 2019 celkem 64 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – požár – 2. 8. 14:29
Profesionální hasiči z centrální stanice dohasili požár odpadkového koše na ulici Československé armády.

Nový Bydžov – požár – 2. 8. 21:59
V katastrálním území části Zábědov došlo k zahoření kombajnu, na místo mířili profesionální i dobrovolní hasiči z Nového Bydžova. Po příjezdu hasičů na místo události nebylo plamenné hoření už vidět, jednotky dohasily skrytá ohniska a prohlížely stroj termokamerou. Příčina je předmětem vyšetřování, ale jako pravděpodobná se jeví technická závada. Při požáru nevznikla žádná škoda.

Blešno – dopravní nehoda – 3. 8. 10:53
Profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a dobrovolná jednotka z Třebechovic pod Orebem zasahovali u dopravní nehody dvou motocyklů a osobního automobilu. Nehoda se obešla bez zranění osob, došlo pouze k drobnému úniku provozních kapalin. Hasiči se postarali o likvidaci následků nehody.

Vysoká nad Labem – dopravní nehoda – 3. 8. 12:05
K nehodě osobního vozidla, které skončilo mimo vozovku za svodidly převrácené na střechu, vyjížděli profesionální hasiči z centrální stanice. Nehoda se stala na silnici č. 35 mezi Hradcem Králové a Býští v katastru Vysoké nad Labem. Dvě osoby si převzali do péče zdravotničtí záchranáři. Hasiči stabilizovali havarovaný automobil a zajistili jej proti vzniku požáru. Po došetření nehody převrátila jednotka vůz zpět na kola a postarala se o úklid vozovky.

Chlumec nad Cidlinou – dopravní nehoda – 3. 8. 12:29
Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou zasahovala u dopravní nehody motocyklu v Pražské ulici. Při události nebyl nikdo zraněn.

Smidary – technická pomoc – 3. 8. 15:21
V katastru části Chotělice odstranili profesionální hasiči z Nového Bydžova popadané větve z vozovky.

Nový Bydžov – dopravní nehoda – 3. 8. 16:35
Na komunikaci mezi Novým Bydžovem a Starým Bydžovem havaroval osobní automobil, který se převrátil na střechu. Při nehodě byla jedna osoba zraněna. Komunikace byla na nezbytně nutnou dobu neprůjezdná, vozidlo tvořilo překážku v provozu. Jednu osobu si převzali do péče zdravotničtí záchranáři. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Nového Bydžova, kteří se postarali o odstranění následků dopravní nehody.

Librantice – dopravní nehoda – 3. 8. 18:49
Profesionální hasiči z centrální stanice a dobrovolná jednotka z Černilova zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla a motocyklu. Nehoda se stala na komunikaci spojující Librantice a Třebechovice pod Orebem. Hasiči místo události zajistili a poskytli první předlékařskou pomoc jedné zraněné osobě. Tu si následně převzala so své péče ZZS.  

Písek – technická pomoc – 4. 8. 14:12
Strom spadlý přes komunikaci odstraňovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Chlumec nad Cidlinou.

Hradec Králové – technická pomoc – 4. 8. 17:06
Profesionální hasiči z centrální stanice odstraňovali v části Svinary, ulici Ostrov nebezpečně nakloněný strom.

Vysoká nad Labem – požár – 4. 8. 17:35
Profesionální hasiči z centrální stanice byli vysláni k nahlášenému požáru osobního vozidla ve Vysoké nad Labem. Průzkumem hasiči zjistili, že došlo k zahoření v motorové části automobilu, požár jednotka rychle zlikvidovala. Škoda, která při události vznikla, byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun.

Těchlovice – dopravní nehoda – 4. 8. 22:40
Na komunikaci mezi Těchlovicemi a Libčany zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská u dopravní nehody osobního automobilu. Auto vyjelo mimo komunikaci a vjelo do sadu. Jednoho člověka si převzali do své péče záchranáři, hasiči zajistili místo události a předali jej policistům.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Libošovice – technická pomoc – 2. 8. 20:13
O odstranění spadlého stromu z vozovky v části Podkost se postarala JSDH Sobotka.

Rohoznice – dopravní nehoda – 3. 8. 14:14
Na silnici č. 284 mezi obcemi Rohoznice a Bílé Poličany zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Hořic u dopravní nehody traktoru a motocyklu. O dvě osoby se postarali záchranáři, hasiči zabezpečili místo události. Po došetření nehody zajistili hasiči  úklid komunikace a odstranění následků události.

Zelenecká Lhota – technická pomoc – 3. 8. 15:27
V katastru části Záhuby odstranili profesionální hasiči z Jičína strom z vozovky.

Jičín – požár – 3. 8. 16:34
V části Nové Město v ulici Přátelství likvidovali profesionální jičínští hasiči požár tújí, dřeva a plotu. Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Příčinou vzniku události je zřejmě nedbalá hra dětí.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Vestec – požár –  2. 8. 20:46
Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli na základně oznámení požáru lisu na balíky slámy. Průzkumem jednotka zjistila, že k hoření stroje nedochází, zahořel pouze jeden balík mimo stroj. Událost se obešla beze škody.

Náchod – technická pomoc –  3. 8. 14:20
V ulici Kapitána Jaroše odstranili profesionální hasiči z Náchoda větve hrozící pádem.

Dolní Radechová – technická pomoc –  3. 8. 19:47
Profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Dolní Radechová odstranili větve z komunikace.

Lhota pod Hořičkami – dopravní nehoda –  4. 8. 10:49
Profesionální hasiči z Jaroměře odstraňovali následky dopravní nehody osobního automobilu a motocyklu. Při nehodě byl jeden člověk zraněn. Hasiči zabezpečili místo události, následně jej předali policistům.

Červený Kostelec – dopravní nehoda –  4. 8. 11:48
V katastru Červeného Kostelce se stala dopravní nehoda osobního automobilu a autobusu. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Červený Kostelec. Vozidla se střetla zrcátky, v autobuse byla jedna zraněná osoba. Hasiči poskytli na místě první předlékařskou pomoc, člověka si pak převzali so svých rukou záchranáři. Jednotky následně předaly místo zásahu policistům.

Červený Kostelec – dopravní nehoda –  4. 8. 18:14
Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Červeného Kostelce odstraňovali následky dopravní nehody dvou osobních vozidel v ulici Boženy Němcové. Jeden člověk skončil po nehodě v péči záchranářů. Hasiči zajistili místo události, zabezpečili vozidla proti vzniku požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem.

Náchod – požár –  4. 8. 23:23
Profesionální hasiči z Náchoda zlikvidovali požár odpadkového koše na Denisově nábřeží.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Častolovice – technická pomoc –  3. 8. 15:32
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Častolovic evakuovali jedenáct lidí z osobního vlaku, který projel návěstidlem. Hasiči převezli cestující na nádraží v Častolovicích. Místo zásahu si následně převzala drážní jednotka SŽDC.

Opočno – záchrana osob –  4. 8. 20:38
Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Opočna byli vysláni na žádost ZZS na Kupkovo náměstí na resuscitaci osoby. Na místě se již nacházel povolaný first responder a dále spolupracovali hasiči se záchranáři a posádkou letecké záchranné služby. Pacienta poté pomohli transportovat do vrtulníku LZS a následně byl převezen do zdravotnického zařízení.


ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Chotěvice – technická pomoc – 2. 8. 03:48
Profesionální jednotka z Trutnova pomohla s vyproštěním osobního automobilu z příkopu.

Dolní Branná – dopravní nehoda – 2. 8. 04:07
Na komunikaci mezi Dolní Brannou a Vrchlabím zasahovali vrchlabští profesionální hasiči u dopravní nehody osobního automobilu, který narazil do stromu. Při nehodě byli tři lidé zraněni, na místě se o ně postarali záchranáři. Hasiči místo události zabezpečili a následně si jej převzala policie.

Trutnov – dopravní nehoda – 2. 8. 15:13
Na silnici č. 14 v Krkonošské ulici zasahovali profesionální hasiči z Trutnova u dopravní nehody tří osobních vozidel. Jeden člověk byl při nehodě zraněn, hasiči zajistili místo události.

Dubenec – technická pomoc – 3. 8. 11:52
Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem odstraňovali strom z vozovky.

Trutnov – technická pomoc – 3. 8. 13:10
Profesionální hasiči z Trutnova odstraňovali strom z vozovky v katastru části Starý Rokytník.  

Trutnov – požár – 3. 8. 15:06
V katastru části Bojiště likvidovali na silnici č. 37 profesionální hasiči z Trutnova požár osobního automobilu. K zahoření došlo od výfukové soustavy, škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun.

Dvůr Králové nad Labem – technická pomoc – 4. 8. 11:26
Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem odstraňovali strom z vozovky.

Trutnov – dopravní nehoda – 4. 8. 13:48
V Náchodské ulici odstraňovali profesionální hasiči z Trutnova následky dopravní nehody dvou osobních automobilů. Při nehodě byli čtyři lidé zraněni. Komunikace byla po dobu záchranných a likvidačních prací neprůjezdná. Hasiči zabezpečili místo události a na havarovaných vozech provedli opatření proti vzniku požáru. Následně se jednotka postarala o úklid vozovky a odstranění následků nehody.

Hajnice – dopravní nehoda – 4. 8. 14:35
Profesionálním hasičům ze Dvora Králové nad Labem a JSDH Hajnice byl vyhlášen poplach kvůli nahlášené dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, hasiči zabezpečili místo události. Místo zásahu si převzali policisté.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN 3OA, Trutnov

DN 3OA, Trutnov 

Detailní náhled

DN Blešno

DN Blešno 

Detailní náhled

DN Červený Kostelec, B. Němcové

DN Červený Kostelec, B. Němcové 

Detailní náhled

DN Librantice

DN Librantice 

Detailní náhled

DN Rohoznice (1)

DN Rohoznice (1) 

Detailní náhled

DN Rohoznice (2)

DN Rohoznice (2) 

Detailní náhled

DN Starý Bydžov

DN Starý Bydžov 

Detailní náhled

DN Trutnov, Náchodská (1)

DN Trutnov, Náchodská (1) 

Detailní náhled

DN Trutnov, Náchodská (2)

DN Trutnov, Náchodská (2) 

Detailní náhled

DN Trutnov, Náchodská (3)

DN Trutnov, Náchodská (3) 

Detailní náhled

DN Vysoká nad Labem (1)

DN Vysoká nad Labem (1) 

Detailní náhled

DN Vysoká nad Labem (2)

DN Vysoká nad Labem (2) 

Detailní náhled

P OA, Trutnov, Bojiště

P OA, Trutnov, Bojiště 

Detailní náhled

TP strom, Dvůr Králové nad Labem

TP strom, Dvůr Králové nad Labem 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem