HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali během víkendu od 14. do 16. 9. 2018 celkem 62 událostí. 

Výběr z víkendových zásahů hasičů: 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Běleč nad Orlicí – dopravní nehoda – 14. 9. 08:42DN Běleč n. O. (2).JPG
U dopravní nehody, kdy se na komunikaci vedoucí kolem Bělečského písníku převrátil vůz na střechu, zasahovali v pátek ráno profesionální hasiči z centrální stanice. Ve voze cestovala posádka tří osob, které si všechny převzali do své péče záchranáři. Havarovaný automobil byl na plynový pohon, a aby mohli hasiči odpojit akumulátor, museli jej převrátit zpět na kola. Poté zajistila jednotka úklid komunikace a likvidaci uniklých provozních kapalin.  

Hradec Králové – požár – 14. 9. 15:30
V lokalitě Parlament na Slezském předměstí byl ohlášen požár přístřešku v chatové osadě. Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice a dobrovolná jednotka z Malšovy Lhoty. Požár laminátového přístřešku stihl uhasit majitel před příjezdem jednotek, požár se nikam dál nerozšířil. Událost se obešla bez zranění osob. Příčinou požáru byla nedbalost majitele při sváření. Škoda byla vyčíslena na 300 korun.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 14. 9. 18:15
V Brožíkově ulici došlo na kruhovém objezdu s ulicemi Palachova a Milady Horákové k nehodě osobního vozidla a dodávky. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob, jeden z vozů pak poškodil také lampu veřejného osvětlení. Hasiči zajistili havarované vozy proti vzniku požáru, odstranili je z komunikace a poté provedli úklid vozovky.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 14. 9. 19:25
V Kuklenách zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, které poskytli hasiči první předlékařskou péči a poté si ji převzali záchranáři. Jednotka místo události zajistila a zlikvidovala uniklé provozní kapaliny.

Olešnice – požár – 15. 9. 07:05
V sobotu ráno vyjížděli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou k nahlášenému požáru nákladního automobilu. Vůz hořel na dálnici D11 na stavbě v uzavřeném prostoru v místě zúžení na 62. kilometru před odbočkou na Chlumec nad Cidlinou. Požár stihli uhasit zaměstnanci na stavbě ještě před příjezdem jednotek, hasiči už ohořelou kabinu pouze dochlazovali. Automobil začal hořet při provádění stavebních prací, pravděpodobnou příčinou byla technická závada. Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Při události nebyl nikdo zraněn.

Hradec Králové – požár – 15. 9. 19:25
V části Plačice v Pardubické ulici u železničního přejezdu zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská, měl zde stoupat bílý kouř. Jednotka našla v místě doutnající hromadu odpadu v uzavřeném areálu firmy. Hasiči místo prolili vodou a za pomoci zaměstnanců firmy nechali hromadu odpadu rozhrnout.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 16. 9. 15:38
Profesionální jednotka z centrální stanice zasahovala na městském okruhu v ulici Víta Nejedlého, kde se střetla dvě osobní vozidla. Majitelé havarované vozy odstranili, jednotka zajistila pouze úklid komunikace od provozních kapalin a po dobu provádění likvidačních prací řídila dopravu.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Lázně Bělohrad – dopravní nehoda – 14. 9. 11:24
V Lázeňské ulici zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla a dodávky profesionální hasiči z Nové Paky. Při nehodě došlo ke zranění tří osob, z toho dvě museli hasiči z havarovaného vozu vyprostit. Jednotka zároveň zajistila vozy proti vzniku požáru a zasypala uniklé provozní kapaliny sorpčním materiálem. Po došetření nehody pomohli hasiči s naložením vozidel na odtahovou službu a poté provedli finální likvidační práce.  

Nová Paka – technická pomoc – 15. 9. 02:19
V Krkonošské ulici v areálu jednoho ze supermarketů došlo ke vzpříčení kamionu. Kvůli tomu nešlo uzavřít chladicí zařízení a hrozilo poškození převáženého zboží. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nové Paky, kteří pomohli s vyproštěním kamionu o pár metrů a zabránili tak vzniku škody.

Dřevěnice – požár – 16. 9. 12:46
Jičínští profesionální hasiči zasahovali v katastru obce Dřevěnice u požáru travního porostu a pařezu. Událost se obešla beze škody i bez zranění osob.

Holín – technická pomoc – 16. 9. 14:09
V katastru Horního Lochova došlo ve skalním městě k pádu horolezce. Na místo byla povolána profesionální jednotka z Jičína, která pomohla na místě s transportem zraněné osoby do vrtulníku LZS.

Lázně Bělohrad – dopravní nehoda – 16. 9. 16:40
V části Brtev zasahovali hořičtí profesionální hasiči u dopravní nehody motocyklu a osobního vozidla. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby. Motocykl skončil po střetu mimo komunikaci v příkopu. Hasiči provedli na místě opatření proti vzniku požáru. Při provádění záchranných a likvidačních prací byla komunikace uzavřena. Po transportu pacienta do zdravotnického zařízení byl zahájen kyvadlový provoz a hasiči pomohli s naložením motorky na odtah.

Dřevěnice – dopravní nehoda – 16. 9. 18:16DN 3OA, Dřevěnice (1).JPG
Profesionální jednotky hasičů z Jičína a z Nové Paky zasahovaly u dopravní nehody tří osobních vozidel se zraněním dvou osob. Nehoda se stala na komunikaci I/16 na odbočce na Dřevěnici, místo bylo kvůli provádění záchranných a likvidačních prací zcela neprůjezdné. Jednotka začala s úklidem vozovky po došetření nehody policisty. Postupně pomohla s odstraněním vozidel mimo komunikaci, naložením na odtahovou službu a zasypávala uniklé provozní náplně sorbentem. Provoz na komunikaci byl obnoven asi po dvou hodinách.


ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Česká Skalice – dopravní nehoda – 14. 9. 07:18
Profesionální hasiči z Jaroměře odstraňovali následky dopravní nehody dodávky a motocyklu-skútru. Nehoda se stala v ulici E. Beneše. Řidič motocyklu byl při nehodě zraněn a do péče si jej převzali záchranáři. Provoz byl v místě sveden do jednoho jízdního pruhu. Hasiči poté odstranili havarovaný motocykl mimo komunikaci a zajistili úklid uniklých provozních kapalin.

Nové Město nad Metují – dopravní nehoda – 14. 9. 14:15
U nehody dvou osobních vozidel zasahovali na křižovatce s komunikaci I/14 profesionální hasiči z Dobrušky a místní dobrovolná jednotka. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, kterou převezli záchranáři do zdravotnického zařízení. Do příjezdu dopravní policie řídili hasiči kyvadlově dopravu. Poté pomohli s naložením havarovaných vozidel na odtahovou službu a vrátili se zpět na základnu.

Velichovky – dopravní nehoda – 14. 9. 14:34
V Hustířanské ulici odstraňovali profesionální hasiči z Jaroměře následky dopravní nehody motocyklu a osobního vozidla. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob, které odsud transportovali záchranáři sanitními vozy. Hasiči odstranili motocykl mimo komunikaci, čímž uvolnili jeden jízdní pruh. Poté si místo zásahu převzali policisté.

Nové Město nad Metují – dopravní nehoda – 15. 9. 02:25
V katastru části Spy zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují u dopravní nehody osobního vozidla se zraněním dvou osob. Automobil narazil do betonové zdi. Hasiči provedli protipožární opatření a zasypali v místě uniklé provozní náplně.

Heřmanice – dopravní nehoda – 15. 9. 02:45
Do části Slotov mířili profesionální hasiči z Jaroměře, došlo zde k dopravní nehodě osobního vozidla. Automobil skončil mimo vozovku na boku v příkopu a poškodil také dopravní značení. Osobu z vozu si převzali do péče záchranáři. Hasiči předali místo zásahu policistům.

Velké Poříčí – dopravní nehoda – 15. 9. 12:51
V Náchodské ulici odstraňovali profesionální hasiči z Náchoda následky dopravní nehody dvou osobních vozidel. Nehoda se obešla bez zranění osob. Jednotka místo zásahu zajistila a provedla úklid vozovky.

Jaroměř – požár – 15. 9. 14:26
Profesionální i dobrovolní hasiči z Jaroměře zasahovali u požáru travního porostu a klestí. Požár nezpůsobil žádnou škodu.

Zábrodí – dopravní nehoda – 15. 9. 14:55DN Zábrodí, Končiny (2).JPG
V části Končiny havarovaly dva osobní automobily. Na místo nehody vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Červeného Kostelce. Jeden z havarovaných vozů se převrátil přes střechu. Hasiči provedli opatření proti vzniku požáru a komunikaci uklidili. Místo bylo kyvadlově průjezdné. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob, které si převzali do péče záchranáři.

Nové Město nad Metují – požár – 15. 9. 20:43
V části Vrchoviny zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Nového Města nad Metují u požáru motocyklu. Motorky začala hořet při jízdě, po příjezdu jednotek na místo byla již kompletně ohořelá. Po došetření odstavili hasiči dopravní prostředek mimo komunikaci a vozovku uklidili. Plameny způsobily škodu za asi 15 tisíc korun.

Náchod – požár – 15. 9. 23:12
Do Wolkerovy ulice vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda, aby zde zlikvidovali požár travního porostu na ploše asi 20x20 m. Událost se obešla beze škody.

Jetřichov – dopravní nehoda – 16. 9. 15:39
V části úseku zvaném Pasa havaroval motocykl a osobní automobil. Na místo nehody vyjeli profesionální hasiči z Broumova. Osobu z motocyklu si převzali záchranáři a transportovali ji do nemocnice. Hasiči místo události zajistili a předli místo zásahu dopravní policii.

Česká Skalice – dopravní nehoda – 16. 9. 19:53
Jaroměřští profesionální hasiči vyjeli k dopravní nehodě osobního vozidla s cyklistou. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, o kterou se postarali záchranáři. Hasiči místo události zajistili a poté odstranili vozidlo mimo komunikaci tak, aby neblokovalo provoz.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Kostelec nad Orlicí – technická pomoc – 14. 9. 06:33
Profesionální rychnovská jednotka a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí vyjeli do ulice U Kapličky. Byly zde popadané větve stromů, jedna visela nebezpečně nad silnicí a část spadlého stromu poškodila plot. Hasiči spadané kusy odstranili a k likvidaci visící větve použili výškovou techniku. Komunikace byla po dobu provádění likvidačních prací uzavřena.


Synkov-Slemeno – technická pomoc – 14. 9. 09:11
Profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou, drážní jednotka SŽDC a dobrovolná jednotka z Častolovic odstraňovali strom spadlý do kolejiště železniční tratě.


Synkov-Slemeno – technická pomoc – 14. 9. 09:26
Profesionální jednotka z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Častolovic potkali cestou k předchozímu zásahu v části Jedlina lehkou dopravní nehodu, během které došlo k pádu klece s prasetem z vozíku. Vystrašené zvíře se dostalo ven a začalo v místě nehody zmateně pobíhat. Hasiči pomohli majiteli s odchytem prasete a naložením klece zpět na vozík.


ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOVDN Chotěvice (1).JPG

Dolní Olešnice – dopravní nehoda – 15. 9. 07:32
Na komunikaci I/16 zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolná jednotka z Hostinného u dopravní nehody osobního vozidla. Vůz vyjel mimo komunikaci, narazil do stromu a skončil na kolech v příkopu. Hasiči museli jednu zraněnou osobu z vozidla vyprostit a dále provedli na voze protipožární opatření. Po došetření nehody zajistila jednotka úklid komunikace a předala místo zásahu policii.

Vrchlabí – dopravní nehoda – 16. 9. 00:46
V Pražské ulici zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla profesionální hasiči z Vrchlabí. Automobil skončil po nehodě v příkopu. Jednotka provedla na voze opatření proti vzniku požáru a odpojila akumulátor.

Chotěvice – dopravní nehoda – 16. 9. 01:16
Profesionální jednotka z Trutnova a dobrovolná jednotka z Hostinného zasahovaly u dopravní nehody osobního vozu, která se stala na komunikaci I/16. Vůz skončil převrácený na bok, přičemž došlo ke zranění jedné osoby. Vůz skončil mimo komunikaci, nebránil provozu ani nedošlo k dalšímu úniku provozních kapalin. Hasiči předali místo zásahu policistům.

Černý Důl – dopravní nehoda – 16. 9. 13:10
K nahlášenému vozu, který skončil po dopravní nehodě v řece, vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí. Průzkumem hasiči zjistili, že vůz se nachází ve vodě již delší dobu, kvůli čemuž došlo k úniku provozních kapalin na vodní plochu. Na místo povolali vyprošťovací automobil ze stanice Náchod a celá věc byla současně oznámena orgánům ochrany přírody a životního prostředí, jejichž zástupce se následně dostavil na místo události. Pomocí vyprošťovacího automobilu dostali hasiči vůz mimo vodní tok a rovnou jej naložili na odtahovou službu. Poté zajistila jednotka likvidaci olejové skvrny na hladině, zasypala ji speciálním sorpčním materiálem.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN 3OA, Dřevěnice (1)

DN 3OA, Dřevěnice (1) 

Detailní náhled

DN 3OA, Dřevěnice (2)

DN 3OA, Dřevěnice (2) 

Detailní náhled

DN 3OA, Dřevěnice (3)

DN 3OA, Dřevěnice (3) 

Detailní náhled

DN Běleč n. O.  (1)

DN Běleč n. O. (1) 

Detailní náhled

DN Běleč n. O.  (2)

DN Běleč n. O. (2) 

Detailní náhled

DN Dolní Olešnice

DN Dolní Olešnice 

Detailní náhled

DN HK, Brožíkova

DN HK, Brožíkova 

Detailní náhled

DN HK, Kukleny

DN HK, Kukleny 

Detailní náhled

DN Chotěvice (1)

DN Chotěvice (1) 

Detailní náhled

DN Chotěvice (2)

DN Chotěvice (2) 

Detailní náhled

DN moto, Č. Skalice

DN moto, Č. Skalice 

Detailní náhled

DN moto, L. Bělohrad

DN moto, L. Bělohrad 

Detailní náhled

DN moto, Velichovky

DN moto, Velichovky 

Detailní náhled

DN Zábrodí, Končiny (1)

DN Zábrodí, Končiny (1) 

Detailní náhled

DN Zábrodí, Končiny (2)

DN Zábrodí, Končiny (2) 

Detailní náhled

P Jaroměř

P Jaroměř 

Detailní náhled

P NA, Dálnice D11 (1)

P NA, Dálnice D11 (1) 

Detailní náhled

P NA, Dálnice D11 (2)

P NA, Dálnice D11 (2) 

Detailní náhled

TP Kostelec n. O.

TP Kostelec n. O. 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem