HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Neděle ve znamení dopravních nehod

Neděle, 21. května 2023 – Průměrně vyjíždíme k nehodám téměř sedmkrát denně. Dnes jsme do 17. hodiny vyjeli již patnáctkrát. V několika případech jsme museli zraněné vyprošťovat. 

Do 17. hodiny evidujeme tři nehody s vyproštěním osob. První se stala hned ráno před půl osmou na silnici I/55 na Hodonínsku. Z jednoho havarovaného vozidla jsme museli vyprostit vážně zraněnou ženu. Silnice musela být uzavřena a u nehody přistál vrtulník záchranné služby.

Další nehoda, u které jsme museli vyprošťovat, se stala krátce před polednem na Znojemsku. U obce Štítary havarovalo osobní auto a zůstalo po nehodě na střeše. Zraněného muže jsme z vozidla vyprostili a předali do péče záchranné službě.

Třetí nehoda s vyproštěním nás zaměstnala krátce po půl třetí na Vyškovsku. Na sjezdu z D46 havarovalo osobní auto a zranili se dva lidé. Jednu zraněnou osobu jsme museli vyprostit. Po dobu zásahu vrtulníku letecké záchranné služby byl provoz na dálnici ve směru na Brno omezen na jeden jízdní pruh. Sjezd na Vyškov byl uzavřen.

Celkem do 17. hodiny evidujeme 12 zraněných osob u dopravních nehod, ke kterým jsme vyjížděli. Jeden chodec při nehodě zemřel brzy ráno nedaleko obce Klentnice na Břeclavsku. Pro srovnání, minulou neděli jsme zasahovali celkem u 10 nehod, při kterých se zranili 3 lidé.

Jaroslav Mikoška, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

Odkazy do noveho okna

Štítary2

Štítary2 

Detailní náhled

Štítary

Štítary 

Detailní náhled

Mikulčice-Těšice (2)

Mikulčice-Těšice (2) 

Detailní náhled

Mikulčice-Těšice (1)

Mikulčice-Těšice (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem