HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ranní nehody

Hned pět nehod řešili dnešní ráno jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů na jihočeských silnicích. Přestože některé z nich byly původně na tísňovou linku ohlášeny s nutností vyproštění zraněných osob, žádná ze zasahujících jednotek vyprošťovací zařízení použít nemusela. 

K první nehodě vyjela bechyňská dobrovolná jednotka již po šesté hodině ranní. U Senožat havaroval osobní automobil. ZZS ošetřovala jednu osobu, hasiči zajistili havarovaný vůz, únik provozních kapalin nebyl zjištěn.
Vážná nehoda se pak stala u Horního Meziříčka. Na místo vyjeli před 9. hodinou ranní profesionální hasiči ze stanice Dačice a dobrovolná jednotka ze Studené. Nehoda si vyžádala jedno zranění, u nehody přistál vrtulník LZS.
V 9:50 hodin byli vysláni profesionální hasiči ze stanice České Budějovice a dobrovolní hasiči obce Velešín k Trhovým Svinům, části obce Březí. V havarovaném autě utrpěla zranění jedna osoba, i ta byla odvezena zdravotníky ZZS do nemocnice. Hasiči provedli obvyklé a nezbytné zajištění vozu proti vzniku požáru, kontrolu úniku provozních kapalin a asistovali při naložení auta na vůz odtahové služby.
Ve stejný čas byla ohlášena nehoda na Písecku, kdy písečtí profesionální hasiči zasahovali u Olešné. Zraněny byly dvě osoby, obě odvezeny ZZS do nemocnice. I v tomto případě bylo havarované auto po zajištění píseckou jednotkou odvezeno odtahovou službou.
Letecká záchranná služba transportovala do nemocnice zraněnou osobu z další nehody, když v Jindřichově Hradci, části obce Radouňka havaroval další osobní automobil. Hasiči stejně jako u všech nehod havarované auto i místo nehody zajistili protiožárním opatřením a provedli kontrolu úniku provozních kapalin.

 

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda 2 OA, Horní Meziříčko - 17. 1. 2022 (1)

Dopravní nehoda 2 OA, Horní Meziříčko - ... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 2 OA, Horní Meziříčko - 17. 1. 2022 (2)

Dopravní nehoda 2 OA, Horní Meziříčko - ... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 2 OA, Horní Meziříčko - 17. 1. 2022 (3)

Dopravní nehoda 2 OA, Horní Meziříčko - ... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 2 OA, Horní Meziříčko - 17. 1. 2022 (4)

Dopravní nehoda 2 OA, Horní Meziříčko - ... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem