HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

HZS Jihočeského kraje buduje nové garáže na speciální techniku

V Českých Budějovicích v sídle krajského ředitelství HZS Jihočeského kraje a zároveň také sídle největší jihočeské stanice profesionálních hasičů vyrostou během roku nové garáže, které budou přednostně určené pro speciální techniku. 

Celý projekt je spolufinancován z Evropských strukturálních a investičních fondů, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014 – 2020.
Hlavní aktivitou projektu je výstavba nových garáží mobilní požární techniky na stanici profesionálních hasičů v Českých Budějovicích. Garáže budou sloužit pro umístění speciální výjezdové techniky a zároveň zde budou vybudovány prostory pro krizové štáby a pracovní skupiny řešící nasazení sil a prostředků u vzniklých mimořádných událostí.
Nové garáže jsou navrženy tak, aby byly odolné vůči účinkům mimořádných událostí a opakujících se mimořádných událostí způsobených jak změnou klimatu, tak novými riziky a zároveň byla garantována přijatelná reakční doba pro efektivní nasazení sil a prostředků jihočeského profesionálního sboru u mimořádné události.
Stavba garáží byla zahájena v červnu letošního roku.

vytisknout  e-mailem