HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

HASIČSKÁ STANICE č. 10 - Satalice

Budova z 50. let, původně postavená pro sbor dobrovolných hasičů, v současné době je společným sídlem jednotkky HZS hl. m. Prahy a SDH Satalice. 

Kategorie stanice:  P4-A-Z

Kontakt:
K Radonicům 305/14
190 15 Praha 9 - Satalice

Velitel stanice:
npor. Ing. Jakub Zajan
Tel. 950 851 097
E-mail: jakub.zajan (zavináč) hzscr.cz

Historie:
Budova hasičská stanice byla postavena jako požární zbrojnice v letech 1956 až 1958. Původně se skládala ze tří místností s příslušenstvím, sborovnou a strážnicí. V roce 1961 byla rozšířena o jedno garážové stání v přízemí a o dvě místnosti v druhém nadzemním podlaží. Nejprve zde sídlil jen SDH Satalice a hospodář. Později byla ještě přistavena dílna a kancelář velitele stanice, která dříve sloužila jako sklad. Profesionální hasiči sílí na této stanici od 1976.

Současnost:
Stanice zajišťuje výjezd dvou družstev s předurčeností pro zásah při dopravních nehodách na rychlostních komunikacích R10 na Mladou Boleslav, D11 na Hradec Králové, Pražský okruh a Vysočanskou radiálu.
Kromě profesionálních hasičů sídlí stále na stanici SDH Satalice s jednotkou v kategorii JPO III/1 a aktivně fungujícím kroužkem malých hasičů. V areálu hasičské stanice probíhají pravidelné tréninky dětských družstev v kategoriích předškolních dětí, mladších a starších žáků.

Hasební obvod:
V hasebním obvodu stanice se nachází území:
MČ Praha 14 – Černý most, Hloubětín, Hostavice, Kyje,
MČ Praha 18 – Letňany, Čakovice, Miškovice, Třeboradice,
MČ Praha 19 – Kbely, Satalice, Vinoř,
MČ Praha 20 – Horní Počernice,
MČ Praha 21 – Újezd nad lesy.

Hasičská stanice č. 10 Satalice se nachází v okrajové části Hlavního města Prahy. V hasebním obvodu se nacházejí lokality se zástavbou rodinných domků - tzv. satelitní městečka, rozsáhlé sídlištní aglomerace, jako je Černý most, několik velkých nákupních a obchodních center, velká logistická centra v souborech několika desítek skladovacích hal, např. v Horních Počernicích a dále celá řada průmyslových parků (Černý Most a Horní Počernice, Běchovice). Zvláštností hasebního obvodu je firma Flaga – Český plyn, sídlící v Satalicích, která se zabývá skladováním, plněním a distribucí propan-butanu, 2 km ropovodu Družba na území MČ Praha Třeboradice, Armádní letiště Kbely, Letecké opravny Kbely, civilní letiště Letňany, a firma Brenntag, zabývající se distribucí chemických látek a přípravků. V hasebním obvodu se nachází několik historických staveb, jako jsou zámek Ctěnice, zámek Vinoř, zámek Dolní Počernice, Čakovický zámek, Hloubětínský a Chvalský zámek).

 
Odkazy do noveho okna

HS10_hlavní  budova

HS10_hlavní budova 

Detailní náhled

HS10_přední dvůr

HS10_přední dvůr 

Detailní náhled

HS10_vjezd

HS10_vjezd 

Detailní náhled

HS10_zadní dvůr a šatny

HS10_zadní dvůr a šatny 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem