HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hromadná nehoda na dálnici D1

 

Ve 12:25 hod přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina hlášení o hromadné nehodě na 97. km dálnice D1 ve směru na Brno. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Humpolec.

Provedeným průzkumem hasiči zjistili, že v místě došlo k několika hromadným nehodám, ve kterých havarovalo odhadem na tři desítky vozidel. Pomyslné čelo nehody vytvořila srážka autobusu a vyprošťovacího automobilu. V kolonách se potom odehrály další desítky nehod. Z místa zdravotníci převezli k dalšímu ošetření čtyři zraněné osoby. Na místě zasahoval také vrtulník letecké záchranné služby.

Velitel zásahu si na místo události vyžádal posilovou jednotku ze stanice Pelhřimov a také jednotku sboru dobrovolných hasičů z Humpolce. Tyto posilové jednotky na místo dopravily horký čaj a deky. V záloze byl také připravený autobus ze stanice Kamenice nad Lipou, který by v případě nutnosti poskytl účastníkům nehod a lidem, kteří zůstali uvěznění v několikakilometrových kolonách potřebné zázemí. Nakonec však nevznikla nutnost autobus na místo vyslat. Velmi rychle totiž zareagoval majitel havarovaného autobusu a na místo vyslal náhradní, do kterého si cestující přestoupili.

Policistům a hasičům se také velmi rychle, s ohledem na počet havarovaných vozidel, podařilo uvolnit alespoň jeden jízdní pruh. Tím začala doprava pomaličku proudit okolo půl čtvrté odpoledne.

V tuto chvíli (17:30 hod) hasiči na dálnici stále zasahují. Provoz se již podařilo téměř plně obnovit.


 

vytisknout  e-mailem