HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hradečtí hasiči pomáhali v Býšti při likvidaci požáru rodinného domu

S likvidací požáru na území Pardubického kraje pomáhaly v pondělí čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů z Hradce Králové. 

Býšť – požár – 4. 6. 14:43

Hned čtyři jednotky hasičů z Královéhradeckého kraje vypomáhaly v sousedním Pardubickém kraji při likvidaci požáru rodinného domu v části Hoděšovice. Pro událost byl vyhlášen druhý poplachový stupeň. Na rodinném domě hořela střecha o rozměrech asi 10x15 m. Hasičům komplikoval zásah zejména fakt, že se na střeše nacházely fotovoltaické panely. Do jejich odpojení se museli chovat tak, jako by byly vodivé části panelů pod elektrickým proudem. Zasahující jednotky si musely počínat nanejvýš opatrně, aby nedošlo ke kontaktu a následnému zasažení proudem. Z Královéhradeckého kraje zasahovaly na místě události profesionální jednotka z centrální stance a dobrovolné jednotky z Plácků, Malšovic a Třebše. Kolegům z Pardubického kraje vypomáhaly se střídání zasahujících hasičů v dýchací technice a důležitá byla výpomoc při dovozu vody v cisternách. Hasiči se také zapojili do rozebírání střešní krytiny, aby bylo možné odhalit míru poškození konstrukce.

Více o zásahu na stránkách HZS Pardubického kraje: http://www.hzscr.cz/clanek/pozar-rodinneho-domu-komplikuji-hasicum-fotovoltaicke-panely.aspx

Martina Götzová, tisková mluvčí HZS Královéhradeckého kraje
FOTO: HZS Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

P Býšť

P Býšť 

Detailní náhled

P Býšť 2

P Býšť 2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem