HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Horké dny s sebou přináší zvýšené riziko vzniku požárů

Snažte se nepřispívat svým neopatrným chováním ke zvýšenému počtu požárů. 

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Černilova byli ve středu 21.6. ve 12:02 přivoláni k požáru do Bukoviny. Oznamovatel z dálky viděl černý dým. Jednalo se o požár dřeva na dvou pozemcích. Hasiči na likvidaci požáru použili dva proudy C. Požár se dvěma ohnisky byl lokalizován krátce před 13. h, kolem půl druhé byl pak zcela uhašen. Uchránit se podařilo vedle stojící rodinný dům. Škoda na uskladněném dřevě a materiálu byla odhadnuta na 20 tis. Kč, uchráněn byl majetek v přibližné hodnotě 3,5 mil. Kč. Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru bylo samovznícení.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Černilova, Librantic a Třebechovic pod Orebem zasahovali ve večerních hodinách (ohlášeno 20:35) při požáru kůlny s uskladněným papírem v Libranticích. Jednotkám se podařilo požár během několika minut lokalizovat. Hasiči provedli průzkum objektu a pomocí přetlakové ventilace prostor odvětrali. Prostor jednotka zkontrolovala pomocí termokamery. Místní jednotce byla nařízena hlídková činnost po dobu 24 hodin. Škoda byla odhadnuta na 5 tis. Kč. Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru bylo úmyslné jednání.  

Profesionální hasiči z Jičína vyjeli ve středu ve 12:09 k požáru do obce Robousy. Na místě jednotka zjistila, že je zde vypalována tráva na ploše přibližně 4 x 10 m. Hasiči místo uhasili pomocí vysokotlaku a odjeli zpět na stanici.

Tutnovští profesionální hasiči zasahovali při požáru během středečního dopoledne (ohlášeno 9:57) v Trutnově. Doutnající hrabanku a kořenový systém hasiči prolili jedním proudem. Ke škodám nedošlo. 

Odkazy do noveho okna

5 bukovina

5 bukovina 

Detailní náhled

4 Bukovina (5)

4 Bukovina (5) 

Detailní náhled

3 Bukovina (4)

3 Bukovina (4) 

Detailní náhled

2 Bukovina (3)

2 Bukovina (3) 

Detailní náhled

1 Bukovina (2)

1 Bukovina (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem