HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

"Hořická trubička" opět putovala do Olomouce

Ve čtvrtek 20. dubna 2017 proběhl v Hořicích závod v lezení na obtížnost o Hořickou trubičku 2017. Vyhrál ho Petr Urbanovský z HZS Olomouckého kraje, požární stanice Olomouc. 

Závod v lezení na obtížnost na umělé stěně je určen příslušníkům a zaměstnancům Hasičského záchranného sboru České republiky. Sedmého ročníku se zúčastnilo 21 závodníků z celé České republiky.

Soutěžící se nejprve rozdělili na dvě skupiny a začalo se lézt na dvou cestách současně. Rozřazovací lezecké cesty byly v mírně převislé stěně a obě začínaly pro všechny „lezitelnou“ obtížností za 5 UIAA a následně gradovaly a tím i seřadily celé startovní pole. Do finále postupovalo deset nejlepších lezců.

O pořadí rozhodovaly body za dosažený chyt. Po dohodě s desítkou nejlepších byla zrušena izolace závodníků při lezení finálové cesty, a tím se navodila ještě lepší atmosféra, která zůstala až do konce závodu. Ve finálové cestě, s obtížností převyšující 8 UIAA, si po dlouhém náročném převisu došel pro vítězství Petr Urbanovský z Olomouckého kraje, který tak obhájil vynikající první místo z loňského roku http://www.hzscr.cz/clanek/polovina-horicke-trubicky-putovala-do-olomouce.aspx. Druhé místo vybojoval Pavel Pfeifer z Královéhradeckého kraje a třetí místo obsadil zkušený lezec z Libereckého kraje Jaroslav Voříšek.

Pořadateli akce byl Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje, Sportovní klub hasičů Královéhradeckého kraje a Česká hasičská sportovní federace za podpory nadace ČEZ a Odborového svazu hasičů.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039 (linka tiskový mluvčí)
tel: 950 770 207
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

Odkazy do noveho okna

horicka_trubicka

horicka_trubicka 

Detailní náhled

horicka_trubicka

horicka_trubicka 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem