HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hořící vozidlo ohrožovalo okolí. Popáleného majitele ošetřili záchranáři

(30.6.2016) Od 11:15 hodin zasahovali profesionální hasiči ze stanice Vsetín na místě požáru osobního vozidla v obci Ústí. 

Požár v motorovém prostoru svého osobního vozidla zaregistroval majitel v okamžiku, kdy se vracel z nákupu v blízké prodejně. I přes jeho snahu zasáhnout se požár rychle rozšířil a plameny pohltily celé vozidlo. Při zásahu byl řidič lehce popálen.

Vedle hořícího vozidla byl zaparkován další automobil. Ten se ale podařilo majitelce včas dostat z dosahu plamenů a sálavého tepla. Žár byl tak velký, že došlo k prasknutí okenní výplně a poškození tepelné izolace blízké prodejny.

V 11:15 hodin dorazili na místo hlášeného požáru profesionální hasiči ze stanice Vsetín. Ti plně rozvinutý požár dostali rychle pod svou kontrolu a zabránili vzniku dalších škod na objektu prodejny.

Velitel zásahu si také nechal cestou operačních středisek na místo povolat posádku zdravotnické záchranné služby, která zkontrolovala a ošetřila zraněného majitele vozidla. Pro případnou pomoc byla na místo vyslána i místní jednotka dobrovolných hasičů.

Výše způsobené škody a příčiny vzniku požáru jsou v dalším šetření hasičů. 

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem