Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hokejové mistrovství se blíží, hasiči neponechávají nic náhodě

27. 4. 2015 (Michaela Franclová) - Ve vysočanské O2 Aréně je přes 17 000 diváků, kteří nadšeně sledují hokejové utkání. Na třech místech arény byly nalezeny obálky s rozsypaným neznámým bílým práškem. Co se bude dít dál? Bude nutné přerušit zápas a evakuovat diváky?  

Znalost odpovědi na tyto a další otázky prověřilo taktické cvičení s názvem „O2 Aréna 2015“, které proběhlo v neděli 26. dubna od 11. hodin. Do cvičení se zapojil HZS hl. m. Prahy, Chemická laboratoř HZS Středočeského kraje, Institut ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč HZS ČR, Policie ČR a krizový štáb mistrovství v Praze. Cílem cvičení bylo prověřit připravenost složek integrovaného záchranného systému a dalších dotčených orgánů na mimořádnou událost související s organizací Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF 2015.
 
Cvičení v O2 Aréně tak navázalo na Memorandum o vzájemné spolupráci při zajištění veřejného pořádku a ochraně bezpečnosti osob i majetku, které v únoru tohoto roku podepsal ministr vnitra, policejní prezident, generální ředitel HZS ČR a ředitel Českého svazu ledního hokeje. Složky policie a hasičů se v něm zavázaly právě k posílení ochrany a bezpečnosti na hokejových zápasech šampionátu v Praze a Ostravě.
 
Taktické cvičení „O2 Aréna 2015“ trvalo necelé 3 hodiny a jeho vyhodnocení proběhlo ihned po akci. Doprava v hlavním městě nebyla výrazně omezena.
 
 
Tisková mluvčí
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem