HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hejtman ocenil dobrovolné i profesionální hasiče.

Ve včerejších odpoledních hodinách se budově krajského úřadu ve Zlíně uskutečnilo slavnostní ocenění hasičů. 

Oslavy svátku sv. Floriána, patrona hasičů, jsou každoročně spojeny i s oceněním dobrovolných a profesionálních hasičů hejtmanem Zlínského kraje. Tato tradice započala v roce 2005 a včera se jednalo už o její jedenáctý ročník. Za tuto dobu bylo oceněno více jak 400 dobrovolných a profesionálních hasičů, a to od nejmladších sportovců po zasloužilé členy jednotlivých sborů a sdružení. Jistě není bez zajímavosti, že na území Zlínského kraje působí více jak 400 profesionálních hasičů a 21 708 dobrovolných hasičů registrovaných v 384 sborech.
 
Za přítomnosti starosty Krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ing. Josefa Bernátíka, ředitele HZS Zlínského kraje plk. Ing. Víta Rušara a dalších čelních funkcionářů dobrovolných a profesionálních hasičů převzalo z rukou hejtmana Zlínského kraje MVDr. Stanislava Mišáka ocenění čtyřicet dobrovolných hasičů a čtyři příslušníci HZS Zlínského kraje.
 
Pamětní medaile za aktivní a příkladnou činnost v HZS Zlínského kraje byla udělena:
 
pprap. Petr Fojtách:  hasič - technik spojové služby, stanice Uherský Brod, územní odbor Uherské Hradiště. Příslušník HZS Zlínského kraje od roku 1991.
Ocenění bylo uděleno za dlouhodobý nadstandardní, iniciativní, samostatný a odpovědný přístup k plnění zadaných povinností a stanovených úkolů. Svými přímými nadřízenými je Petr Fojtách kladně hodnocen pro vzorné plnění úkolů, které přesahují rámec jeho služebních povinností.
 
nprap. Radek Maniš - velitel družstva stanice Holešov, územní odbor Kroměříž. Příslušník HZS Zlínského kraje od roku 1990. K 31.3.2015 ukončil služební poměr u profesionálních hasičů a nastoupil k jednotce Hasičského záchranného sboru Barum Continental.
Ocenění bylo uděleno za svědomité a řádné plnění povinností po celou dobu služby u HZS Zlínského kraje. Mimo plnění svých povinností aktivně spolupracoval s orgány Městského úřadu Holešov při správě budovy požární stanice. V minulosti úspěšně velel u mnoha obtížných a složitých zásahů a své zkušenosti postupně předával novým příslušníkům sboru.
 
Záslužným vyznamenáním II. stupně za aktivní a dlouholetou činnost v HZS Zlínského kraje byli oceněni:
 
Eva Jugová – finanční referent územního odboru Vsetín. U hasičského záchranného sboru vykonává službu od roku 1975.
Ocenění bylo uděleno za dlouhodobý nadstandardní, iniciativní, samostatný a odpovědný přístup k plnění úkolů v oblasti ekonomiky. Eva Jugová sloužila více jak třicet let ve služebním poměru a od roku 2006 přešla do pracovního poměru občanského zaměstnance HZS Zlínského kraje. Stála u vzniku profesionálního sboru ve Valašském Meziříčí. Svými nadřízenými je kladně hodnocena pro vzorné plnění úkolů, které přesahují rámec jejich pracovních povinností.
 
pprap. Jaromír Kovařík - hasič – technik strojní služby, stanice Kroměříž, územní odbor Kroměříž. U hasičského záchranného sboru vykonává službu od roku 1983.
Ocenění bylo uděleno za příkladnou práci ve funkci hasiče – technika strojní služby a iniciativní, samostatný a odpovědný přístup k plnění služebních povinností. Za dobu svého působení v jednotce se podílel na zásazích u mnoha mimořádných událostí velkého rozsahu. V letech 1983 - 2000 byl aktivním členem sportovního družstva v disciplínách požárního sportu. V současnosti působí, vedle své hlavní služební funkce, jako trenér sportovního družstva územního odboru Kroměříž.
 
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem