HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hejtman Královéhradeckého kraje vyhlásil období mimořádných klimatických podmínek

K zajištění požární bezpečnosti by občané měli dodržovat stanovené povinnosti. 

Dne 18. srpna 2015 hejtman Královéhradeckého kraje vydal rozhodnutí o ukončení období mimořádných klimatických podmínek.
 
Na základě návrhu ředitele hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje a v souvislosti s vyšší četností požárů v přírodním prostředí vyhlásil hejtman Královéhradeckého kraje Bc. Lubomír Franc dne 3.8. období mimořádných klimatických podmínek.  V tomto období, které platí až do odvolání, je nutné, aby občané dodržovali povinnosti nutné k zajištění požární bezpečnosti.
 
  Mezi povinnosti fyzických osob patří například zákaz:
- kouření, rozdělávání nebo udržování otevřeného ohně na lesních pozemcích do vzdálenosti 50 metrů od okraje lesního pozemku
- rozdělávání a udržování otevřeného ohně v přírodním prostředí
- táboření na lesních pozemcích a ve volné přírodě mimo vyhrazená místa
- odhazování hořících nebo doutnajících předmětů na lesních pozemcích a ve volné přírodě
- spalování odpadů a dalších hořlavých látek na volném prostranství, jakož i jejich hromadění v blízkosti lesních porostů, polí s obilovinami a pícninami
 
   Podrobný soupis všech stanovených povinností fyzických, právnických a podnikajících fyzických osob a případných sankcí naleznete v příloze nařízení Královéhradeckého kraje č. 3/2002 ze dne 9. října 2002, kterým se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru (viz níže).
 
Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima (HZS Královéhradeckého kraje) 
 

vytisknout  e-mailem