Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

HC Sparta vzdala hold všem záchranářům již poosmé

3. 2. 2017 (Nicole Zaoralová) – HC Sparta uspořádala v tomto roce již osmý ročník projektu „Sparta vzdává hold“ jako poděkování všem složkám integrovaného záchranného systému za jejich záslužnou práci. Dalším přínosem této akce je také dražba hokejových dresů ve prospěch Nadace policistů a hasičů. 

neděli 29. ledna se proti sobě postavily týmy HC Sparta Praha a HC Oceláři Třinec. Na začátku utkání sice Sparťané inkasovali jako první, ale poté se rozjeli a nastříleli neuvěřitelných 12 branek. Sparta porazila Třinec 12:3. Utkání shlédlo přes 14 000 diváků.

O přestávkách se uskutečnila klání Turnaje složek IZS,ve kterých HZS Ústeckého kraje porazil Sportovní klub Policie LH Hradec Králové a Reprezentační výběr AČR porazil Zdravotnickou záchrannou službu hl. m. Prahy.

V pátek 3. února změřily před zaplněnou arénou své síly týmy HC Sparta Praha a HC Olomouc. Domácí mužstvo tentokrát ale nepotvrdilo svojí formu, ketrou mělo při nedělním zápase a Olomouc vyhrála 4:2. Turnaj složek IZS vyhráli a putovní pohár si odnesli hasiči z Ústeckého kraje. Během tohoto slavnostního večera byl předány šeky z výnosu utkání a z prosincové dražby výročních dresů v celkové hodnotě 140 000 Kč do rukou generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR genmjr. Ing. Drahoslava Ryby, policejního prezidenta genmjr. Tomáše Tuhého a ředitele Nadace policistů a hasičů Vladimíra Šutery.

Únorového utkání „Sparta vzdává hold“ se osobně zúčastnili také hrdinové z řad záchranářů. Hasičský záchranný sbor ČR měl zastupovat bývalý ředitel Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje a zároveň bývalý předseda České hasičské sportovní federace Ing. Zdeněk Nytra. Video rozhovor Ing. Nytry s hokejovou legendou Miroslavem Kunešem. Ten se však nemohl osobně zúčastnit a cenu za něj převzal genmjr. Ryba.

Na oba zápasy, jejichž podtitul zněl Legendy legendám, HC Sparta Praha distribuovala jednotlivým složkám integrovaného záchranného systému vstupenky zdarma.

Obě slavnostní utkání se odehrála ve speciálních dresech. Po loňském ztvárnění hasičské uniformy byly letošní dresy červené a měly představovat uniformy záchranářů. Tyto dresy půjdou také do aukce, stejně jako podepsané puky s logem akce. Výtěžek opět poputuje na konto Nadace policistů a hasičů. Peníze budou využity na podporu rodin pozůstalých po hasičích a policistech, kteří zahynuli při výkonu své služby, a též na péči o příslušníky, kteří jsou těžce tělesně postiženi následkem zranění utrpěného v přímé souvislosti s výkonem služby.

Nadace policistů a hasičů

Kontakt:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

Tel.: +420  950 819 944
Mobil: +420 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

Odkazy do noveho okna

HZS ULK_8386 (3)

HZS ULK_8386 (3) 

Detailní náhled

HZS ULK_8386 (2)

HZS ULK_8386 (2) 

Detailní náhled

HZS ULK_8386 (1)

HZS ULK_8386 (1) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem