HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

HC Dynamo poděkovalo záchranářům

V úterý 23. listopadu v podvečer HC Dynamo poděkovalo na Zimním stadionu v Pardubicích záchranářům. Hokejový klub Dynamo poděkovalo za práci složkám integrovaného záchranného systému, adresně pak těm, působícím v Pardubickém kraji.

Pracovníci složek integrovaného záchranného systému jsou pod velkým tlakem nejen během pandemie koronaviru, ale nyní o to více. I proto jim Dynamo veřejně poděkovalo za jejich práci a služby. Při letošní premiéře celé akce obdrželo ocenění osm osob z řad zdravotníků, armády, hasičů i policistů.

Za Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje byl oceněn i příslušník nstržm. Radim Dostál, který dne 9. září 2021 v 16.20 hodin zasahoval mimo službu u dopravní nehody motocyklisty na silnici č.11 mezi Jablonným nad Orlicí a Suchým Vrchem. 

Jednalo se o čelní střet osobního automobilu a motocyklisty. Radim Dostál byl u nehody ještě před příjezdem složek integrovaného záchranného systému. Společně s dobrovolnými hasiči z Jablonného nad Orlicí připravil těžce zraněného motorkáře, který utrpěl zlomeniny obou nohou, k transportu vrtulníkem. Na místě zasahovala profesionální jednotka hasičů ze stanice Žamberk, dále dva sanitní vozy Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje, dobrovolná jednotka hasičů z Jablonného nad Orlicí a vrtulník letecké záchranné služby. 

Gratulujeme našemu příslušníku za jeho čin.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Foto: Jiří Sejkora

Odkazy do noveho okna

HC Dynamo děkuje (1)

HC Dynamo děkuje (1) 

Detailní náhled

HC Dynamo děkuje (2)

HC Dynamo děkuje (2) 

Detailní náhled

HC Dynamo děkuje (3)

HC Dynamo děkuje (3) 

Detailní náhled

HC Dynamo děkuje (4)

HC Dynamo děkuje (4) 

Detailní náhled

HC Dynamo děkuje (5)

HC Dynamo děkuje (5) 

Detailní náhled

HC Dynamo děkuje (6)

HC Dynamo děkuje (6) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem