HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

HAZARD SE ŽIVOTEM

Lidé, nehazardujte se svými životy! 

Povodeň v Plzni/34.JPG
V celé České republice si povodně vyžádaly již osm lidských životů, po čtyřech osobách se pátrá. Hasiči, policisté, zdravotníci, armáda… všechny záchranné složky prostřednictvím médií upozorňují na obrovskou sílu, kterou povodňová voda má. Žádají občany, aby zbytečně neriskovali své životy a nepřeceňovali své síly. Přesto se zdá, že je to málo.
 
Situace v Plzeňském kraji
 
Od pátku se pohřešuje muž, který dle svědka nasedl ve Starém Plzenci pod mostem do svého kajaku a vydal se na řeku. Naposledy byl spatřen nad jezem. Prudký proud převrátil plavidlo a vodák zmizel pod hladinou.
 
Včera parta kluků porušila zákaz vstupu a vydala se podél řeky od Štruncových sadů směrem na Roudnou. Kluci dopadli tak, že se brodili po prsa ve vodě s koly nad hlavou. Naštěstí pomoc záchranářů nepotřebovali.
Povodeň v Plzni/37.JPG
Přesto je třeba zdůraznit, že pásky „Vstup zakázán“ se neumisťují bez rozmyslu. Vstup do uzavřeného prostoru je opravdu NEBEZPEČNÝ. 
 
Dnes, když cyklista přejížděl Mži přes lávku v Radčicích, strhl ho silný proud. Dva svědkové pro něj skočili a drželi ho nad vodou do příjezdu hasičů a policistů. Ti pak všechny tři pomocí lan z vody zachránili. Do péče si je převzala Zdravotnická záchranná služba.  
 
Hasiči varují: Neriskujte zbytečně své životy a zdraví hazardním chováním – ať už sjížděním řek, porušováním zákazu vstupu, přeceňováním svých schopností. Mějte na paměti, že svým nezodpovědným chováním ohrožujete život nejen svůj, ale i životy záchranářů, kteří by Vás přijeli zachránit v případě, že by Vám při Vašem dobrodružství došly síly.

 

vytisknout  e-mailem