HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Havárie kamionu u Bavoryně uzavřela dálnici D5 v obou směrech

Na dálnici D5 ve směru z Prahy do Plzně před exitem 28 u Bavoryně havaroval v úterý 13. února krátce před polednem nákladní automobil převážející nebezpečnou látku (polymerové kuličky). 

Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Berouna a Hořovic a dobrovolná jednotka z Králova Dvora. Vlivem dopravní nehody a následného poškození návěsu o svodidla se menší část nákladu vysypala.

Hasiči vyvedli posádku vozidla mimo potenciální ohrožení a velitel zásahu vytyčil nebezpečnou zónu. Dvě nasazené skupiny hasičů v kompletní protichemické ochraně (přetlakový protichemický oděv a dýchací přístroj) pak postupně uniklou látku zajistily, uzavřely do speciálního obalu a byla provedena dekontaminace zasahujících.

Od 14. hodiny probíhal přímo na místě zásahu rozbor nebezpečné látky přivolanou chemickou laboratoří HZS Středočeského kraje z Kamenice, která zjistila, že jde o nenapěněný polystyren. Místo události bylo následně předáno specializované odtahové službě. Při nehodě ani v průběhu zásahu nebyl nikdo zraněn.

Z bezpečnostních důvodů byla dálnice D5 v obousměrně uzavřena. Ve směru do Prahy byla doprava odkláněna na 28. kilometru u Bavoryně, v opačném směru na exitu Beroun-západ na 22. kilometru. Před půl třetí byl obnoven provoz směrem do hlavního města, po vyproštění a odtažení kamionu i ve směru do Německa.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem