HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičům z Kraje Vysočina se podařilo díky penězům z fondů Evropské unie pořídit dvanáct kusů nové techniky

Za uplynulé dva roky pořídil Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina v rámci projektů „Pořízení moderní techniky a technologií HZS Kraje Vysočina pro zvýšení kvality řešení mimořádných událostí“ a „Zvýšení akceschopnosti HZS Kraje Vysočina pro záchranné a likvidační práce při živelních pohromách“ z integrovaných operačních programů EU celkem dvanáct kusů nové techniky v celkové hodnotě 64 milionů korun, přičemž 85% způsobilých nákladů přitom spolufinancuje Evropská unie. Tyto projekty byly k závěru února letošního roku ukončeny.  

Logo.jpg
V rámci projektu „Pořízení moderní techniky a technologií HZS Kraje Vysočina pro zvýšení kvality řešení mimořádných událostí“ bylo pořízeno celkem 8kusů techniky, v celkové hodnotě 47 milionů korun  Pořízeno bylo pět kusů cisternových automobilových stříkaček (tři velkoobjemové a dvě v základním provedení), které jsou umístěny na stanicích v Humpolci, Velkém Meziříčí, Havlíčkově Brodě, Třebíči a Žďáru nad Sázavou. Dále HZS Kraje Vysočina tímto projektem získal na stanici do Třebíče automobilový žebřík  a technický automobil, který bude sloužit hasičům na stanici v Pelhřimově. Pro využití v rámci celého Kraje Vysočina byl pořízen velitelsko – spojový automobil, který je trvale dislokován na krajském ředitelství v Jihlavě.
 
 
V rámci druhého projektu „Zvýšení akceschopnosti HZS Kraje Vysočina pro záchranné a likvidační práce při živelních pohromách“ pořídil HZS Kraje Vysočině celkem čtyři kusy techniky, a to konkrétně požární kontejnerový nosič včetně nákladního kontejneru, oba tyto kusy techniky jsou umístěné na stanici v Havlíčkově Brodě. Dále byl pořízen nákladní automobil pro evakuaci osob, který je situován na stanici v Kamenici nad Lipou a požární kontejner technický, který je umístěn na stanici v Havlíčkově Brodě. Celkově se jedná o majetek v hodnotě převyšující 16 milionů korun a opět 85% způsobilých nákladů bylo spolufinancováno z Evropské unie.
 
 
Některé kusy nově pořízené techniky přitom byly využity v létě loňského roku při záplavách ve Středočeském kraji, kde HZS Kraje Vysočina zasahoval. Jednalo se například o požární kontejnerový nosič včetně nákladního kontejneru z havlíčkobrodské stanice.
 
Díky pořízení nové techniky budou moci profesionální hasiči starší, avšak dosud sloužící a akceschopnou techniku legislativně převést až na obce za účelem obměny zásahové techniky požární ochrany jednotek SDH obcí.
 

 

cas 20 VM II.jpg

IOP1.jpg

 

 

IOP5.jpg

IOP7.jpg

IOP9.jpg

Mercedes s KTY.JPG

Tatra CAS-30.JPG

 

 

vytisknout  e-mailem