HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičští borci v disciplínách TFA jsou i z Pardubického kraje

V pátek 14. června se na náměstí Republiky v Plzni konal již VII. ročník Poháru ředitele HZS Plzeňského v disciplínách TFA. Jak už řada z nás ví, jedná se o jednu z nejnáročnějších disciplín, v níž hasiči soutěží. Obrovské fyzické nasazení, psychické vypětí a tropický den byly určujícími prvky pátečního klání.

Soutěž sestává ze čtyř úseků. V prvním hasiči roztahují hadice na vzdálenost 60 m a následně 40 m hadic musí smotat a vložit do připraveného boxu. Ve druhém provádí 80 úderů těžkou bourací palicí v „hammerboxu“, probíhají nízkým tunelem s 20 kg závažím, na vzdálenost 60 m transportují 80 kg vážící figurínu a disciplínu zakončují překonáním 3 m vysoké překážky.

Ve třetím úseku mají za úkol dvakrát po sobě vzít dva spojené díly nastavovacího žebříku, odnést je a následně opřít o konstrukci lešení, na nějž následně vystoupají a vytáhnou na laně zavěšené závaží (v tomto případě 2 svázané hadice „B“). Následně sestoupí z konstrukce, která je mimochodem vysoká jako rodinný dům, a připojí proudnici na „monitor“. Snad nejtěžším je čtvrtý úsek, v němž hasiči obíhali katedrálu sv. Bartoloměje a následně stoupali na poslední podestu, těsně pod kostelními zvony do výšky cca 45 m, což je úroveň 10 nadzemního podlaží.

Plzeňský závod v TFA je jedním ze čtyř soutěží Českého poháru v TFA, které se konaly v Ostravě a Olomouci a v 13. září bude seriál TFA zakončen v Kroměříži.

V úmorném vedru soutěžili i hasiči z Pardubického kraje. V čele s velmi úspěšným pardubickým profesionálním hasičem Markem Víškem a dále skvělými Ondřejem Kolenem, Danielem Knápkem, Ondřejem Pavlíkem, Petrem Plačkem, Jiřím Kučerou, Janem Dostálem i Josefem Sochorem, Štefanem Veličem a Michalem Pelikovským.

Z výsledkové listiny je jasné, že si pardubičtí hasiči nevedli špatně. Druhé místo obsadil v jednotlivcích Marek Víšek ze stanice Pardubice, a navíc si z 21. Mistrovství Evropy v TFA, které se konalo v německém Mönchengladbachu přivezl bronzovou medaili.

A jak skončili ostatní? Ondřej Pavlík (umístil se na 8. místě, kategorie B), Jiří Kučera (umístil se na 20. místě, kategorie B), Jan Dostál (umístil se na 44. místě, kategorie A).  i Štefan Velič (umístil se na 33. místě, kategorie A) a Michal Pelikovský (umístil se na 7. místě, kategorie B).

V soutěži družstev se HZS Pardubického kraje umístilo na skvělém stříbrném místě.

Velká gratulace!

Odkazy do noveho okna

TFA Plzeň

TFA Plzeň 

Detailní náhled

TFA Plzeň1

TFA Plzeň1 

Detailní náhled

TFA Plzeň2

TFA Plzeň2 

Detailní náhled

TFA Plzeň3

TFA Plzeň3 

Detailní náhled

TFA Plzeň5

TFA Plzeň5 

Detailní náhled

TFA Plzeň6

TFA Plzeň6 

Detailní náhled

TFA Plzeň7

TFA Plzeň7 

Detailní náhled

TFA Plzeň8

TFA Plzeň8 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem