Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičský záchranný sbor ČR má dva nové generály

29. 10. 2020 (NS) - Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu do hodnosti brigádního generála plk. Ing. Miloslava Svatoše a plk. Ing. Davida Kareše. Jmenovací dekrety dnes převzali z rukou generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky, generálporučíka Ing. Drahoslava Ryby. 



Brigádní generál Ing. Miloslav Svatoš zastává od roku 2007 funkci ředitele Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje. Za celkově 27 let svého působení prošel celou řadou funkcí. Kromě toho, že významně přispěl k rozvoji sboru v rámci kraje, podílí se také na činnosti ve prospěch Hasičského záchranného sboru České republiky jako celku.

Svou autoritou a systémovým řízením přispívá ke stabilitě Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje, a to zejména v průběhu náročného období snížení finančního rámce ve mzdové oblasti, provozu a investic. Taktéž se zasadil o další růst sboru, mimo jiné výstavbu nových stanic (Čáslav a Milovice).

Brigádní generál Ing. Miloslav Svatoš taktéž velmi dbá na rozvoj spolupráce a nadstandardních vztahů s dobrovolnými hasiči a zasazuje se o užší spolupráci s dalšími subjekty v rámci integrovaného záchranného systému. Ve své funkci dosahuje vynikajících výsledků, které přispívají k prosazování dobrého jména Hasičského záchranného sboru České republiky, za které byl opakovaně oceněn.


 

Brigádní generál Ing. David Kareš působí na pozici zástupce velitele Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru České republiky, a vedoucí úseku záchranné činnosti Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru České republiky od roku 2009. Bezesporu patří mezi zkušené představitele sboru, se zaměřením zejména na plnění speciálních úkolů.

Brigádní generál David Kareš má velmi dobrý teoretický základ pro vykonávanou funkci a dostatek praktických zkušeností, které získal během svého předchozího působení u Armády České republiky, které následně plně rozvinul u Hasičského záchranného sboru České republiky.

Vyznačuje se technickým způsobem myšlení, má velmi dobré organizační a řídící schopnosti přímo na místě zásahu. Uložené úkoly plní s maximálním pracovním nasazením a jeho služební výsledky odpovídají poctivému přístupu k plnění služebních úkolů.

Záchranný útvar Hasičského záchranného sboru České republiky je při plnění svých úkolů velmi dobře hodnocen a prokazuje nadstandardní výsledky. Brigádní generál Ing. David Kareš zajišťoval významné zásahy velkého rozsahu Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru České republiky, jako dlouhotrvající zásah po výbuších ve Vrběticích či vyproštění nákladní lodi v Drážďanech. Rovněž se významným způsobem podílí na zajištění plnění úkolů Hasičského záchranného sboru České republiky v době trvání nouzového stavu při řešení nákazy onemocněním COVID-19.


Generální ředitel HZS ČR uprostřed, vlevo generál Svatoš, vpravo generál Kareš.JPG
 


 

pplk. Mgr. Nicole Studená
tisková mluvčí

MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420  950 819 944
Mobil: +420 602 215 142
E-mail: nicole.studena@grh.izscr.cz

Odkazy do noveho okna

Generální ředitel HZS ČR uprostřed, vlevo generál Svatoš, vpravo generál Kareš

Generální ředitel HZS ČR uprostřed, vlev... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem