HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali u požáru v Luhačovicích. Aktualizace 22.5.2018

(21.5.2018) Pět jednotek hasičů bylo vysláno v osm hodin večer k hlášenému požáru v bytovém domě v Luhačovicích na ulici Příční. 

Profesionální hasiči ze stanice Luhačovice a Uherský Brod a dobrovolní hasiči z Pozlovic, Luhačovic a Velkého Ořechova po příjezdu na místo události zjistili průzkumem, že se jedná o požár v podkrovním bytě čtyřpatrového bytového domu. Dle obyvatel se v bytě měla nacházet i jeho majitelka. To se naštěstí o chvíli později vyvrátilo, když se majitelka v době zásahu hasičů vrátila domů. V bytě v době požáru byla pouze kočka majitelky, která se silně nadýchala kouře, a již jí nebylo pomoci. Majitelka bytu následně skončila v péči přivolaných záchranářů.

Hasiči pomocí vysokotlakého proudu požár lokalizovali. Zasahovali v dýchací technice, neboť zásah jim komplikoval hustý dým, který byl v bytě i na chodbách domu.

Téměř dvě desítky obyvatel včetně jedné imobilní osoby hasiči z domu evakuovali. Lidé tak pondělní večer strávili mimo své bydliště. Až téměř po dvou hodinách se mohli vrátit zpět do svých bytů. Nikdo z obyvatel nebyl zraněn.

Při samotné likvidaci požáru hasiči za pomoci přetlakové ventilace odvětrali jak zasažený byt, tak i chodby domu. Ke kontrole celého objektu použili i termokameru.

Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčinu požáru a vzniklou škodu.

Aktualizace 22.5.2018

Vyšetřovatel hasičů, který byl na místě události do brzkých ranních hodin, určil jako příčinu požáru technickou závadu a vzniklou škodu vyčíslil na tři sta tisíc korun.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem