HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali u požáru i dopravních nehod

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

K požáru dodávky a kolny do Žamberku vyjížděli v pondělí 28. srpna v 19.02 hodin profesionální hasiči ze Žamberku i Ústí nad Orlicí a dále dobrovolní hasiči z Líšnice, Letohradu a Žamberku. Hasiči ihned po příjezdu nasadili potřebný počet proudů k hašení. Uvnitř objektu se nikdo nenacházel. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 19.20 hodin. Včasným zásahem se podařilo uchránit i sousední sklad průmyslových hnojiv. Bylo tak zamezeno vznícení uskladněných hnojiv, čímž bylo eliminováno nebezpečí vzniku toxických zplodin hoření a rovněž případných neočekávaných chemických reakcí. Velitel zásahu nechal místo události prohlédnout i termokamerou, aby byla včas odhalena všechna skrytá ohniska požáru. Požár hasiči zlikvidovali ve 20.38 hodin. „Jednalo se o vrak vozidla. Škoda byla předběžně vyčíslena na deset tisíc korun a uchránit se podařilo majetek ve výši dva miliony korun. Příčinu vzniku požáru nyní zjišťujeme, mezi možnými verzemi jsou nedbalost a hra dětí,“ upřesňuje vyšetřovatel hasičů z Ústí nad Orlicí por. Ing. Jaroslav Kubíček.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice

K nehodě traktoru, nákladního vozidla a osobního automobilu vyjížděli do Starých Ždánic v úterý 29. srpna v 8.55 hodin profesionální hasiči z Pardubic. Při nehodě byla jedna osoba zraněna, která byla předána do péče zdravotníkům. Hasiči zajistili osobní vozidlo proti vzniku požáru odpojením akumulátoru. Na místo byl povolán i speciální vyprošťovací automobil firmy Vápeník. Po odstranění následků nehody se hasiči vrátili zpět na stanici.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Do Chrasti směřovaly v úterý 29. srpna v 9.14 hodin hasičské vozy profesionálních hasičů z Chrudimi a místních dobrovolných hasičů. Došlo zde k nehodě vozidla a motocyklu. Při nehodě byl zraněn motocyklista. Hasiči muži nasadili krční límec a poté byl zraněný motorkář předán do péče zdravotníků. Dále bylo nutné zasypat sorpčním materiálem uniklé provozní náplně. Po odstranění všech následků nehody se hasiči vrátili zpět na své základny.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požár Žamberk

požár Žamberk 

Detailní náhled

Požár Žamberk1

Požár Žamberk1 

Detailní náhled

Požár Žamberk2

Požár Žamberk2 

Detailní náhled

DN Staré Ždánice

DN Staré Ždánice 

Detailní náhled

DN Staré Ždánice1

DN Staré Ždánice1 

Detailní náhled

DN Staré Ždánice2

DN Staré Ždánice2 

Detailní náhled

DN Chrast

DN Chrast 

Detailní náhled

DN Chrast1

DN Chrast1 

Detailní náhled

DN Chrast2

DN Chrast2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem