HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali u nehody autobusu v Buchlovských horách

(24.8.2018) Deset minut před pátou hodinou odpolední vyhlásil operační důstojník poplach profesionálním i dobrovolným hasičům a vyslal je do Buchlovských kopců k hlášené dopravní nehodě. 

K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště a jednotky dobrovolných hasičů z Buchlovic a Boršic. Po příjezdu na místo provedli hasiči průzkum místa události. Zjistili, že zde došlo ke střetu autobusu a osobního vozidla. V autobusu cestovalo celkem třicet lidí a dva řidiči. V osobním vozidle cestovali dva lidé, kteří při nehodě utrpěli zranění a oba skončili v péči záchranářů, kteří je převezli do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a asistovali při ošetřování zraněných. Po nehodě bylo nutné převést cestující z autobusu do bezpečnějšího místa, což zařídili dobrovolní hasiči z Buchlovic a Boršic. Všech třicet cestujících evakuovali do nedalekého motorestu a ti zde počkali na náhradní autobus.

Okolnosti a příčinu nehody šetří dopravní policisté. V době zásahu složek IZS byl uzavřen jeden jízdní pruh a policisté řídili v tomto úseku dopravu kyvadlově.

Nakonec hasiči provedli úklid vozovky od střepů a úlomků z vozidel a vrátili se zpět na svou základnu.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem