HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali u nehody a odchytávali labuť

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí  

 
Jednotka hasičů ze stanice Králíky vyjížděla v první lednový den v 9.50 hodin do Červené Vody, kde došlo ke střetu dvou vozidel – nákladního automobilu Scania a osobního vozidla Opel Astra. Po příjezdu na místo byly dvě zraněné osoby v péči Zdravotnické záchranné služby Červená Voda.
Při nehodě v Červené Vodě byla jedna osoba převezena do nemocnicePři nehodě v Červené Vodě byla jedna osoba převezena do nemocnice
Jednu zraněnou osobu zdravotníci převezli do nemocnice. Jednotka hasičů na místě provedla průzkum a zajistili vozidlo proti požáru. Nákladní automobil skončil po nehodě napříč komunikaci a osobní automobil v příkopu. K úniku provozních náplní nedošlo. Po příjezdu policistů na místo hasiči provedli úklid a uvolnění komunikace.
 
               Profesionální hasiči z Vysokého Mýta vyjížděli s cisternou a člunem v 11.20 hodin do Vračovic – Orlova, kde byla v rybníku labuť, jež měla u nohy namotaný vlasec a větev. Na místo se dostavili i pracovníci záchranné stanice Pasíčka.
odchyt labutě z rybníku ve Vračovicíchodchyt labutě z rybníku ve Vračovicích
 Člun byl spuštěn na vodu se dvěma příslušníky a jedním pracovníkem Pasíček.
Skupina na člunu se přemístila k labuti, která ale při přiblížení vždy odplavala či se pokusila vzlétnout na jiné místo. Tento pokus byl několikrát opakován i se skupinou, jež byla nápomocna na břehu, ale bohužel vždy bez úspěchu. Labuti se mezitím podařilo zbavit větve, ale vlasec měla stále namotán. Pracovníci z Pasíček rozhodli, že se k rybníku zpět vrátí 2. ledna a pokusí se o její odchyt znovu.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem