HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali během dne u více než 70 událostí. Zaměstnaly je dopravní nehody i popadané stromy

Aktualizace 4. 1. 2018

Nejčastěji zasahovali hasiči během včerejšího dne (3. 1. 2018) u dopravních nehod nebo poskytovali technickou pomoc uvízlým vozidlům (26 zásahů). Po poledni zaznamenalo krajské operační a informační středisko nárůst počtu událostí, kdy byly nahlášeny spadlé stromy na komunikace. V této souvislosti měli hasiči 42 zásahů. Napilno měly především jednotky na Trutnovsku, Náchodsku i Rychnovsku. Celkem řešily jendotky požární ochrany v celém kraji 76 událostí.

Dopravní nehody DN Kamenice 1.JPG

Během dopoledne zasahovali hasiči na Náchodsku například u dopravní nehody nákladního automobilu a dodávky u Velichovek. Jedna osoba byla při nehodě zraněna a komunikace byla nehodou zablokována. Jaroměřští hasiči pak pomáhali při dopravní nehodě kamionu, který hrozil pádem do příkopu. Pravým bokem návěsu se vozidlo nacházelo mimo komunikaci. V Dolní Radechové pak hasiči vyprošťovali autobus po nehodě s osobním automobilem. Jednotky autobus zajistily pomocí vyprošťovacího automobilu a z příkopu jej vysvobodily. Nehoda se obešla bez zranění.

U další nehody autobusu zasahovali hasiči na Trutnovsku v odpoledních hodinách. Vozidlo havarovalo v trutnovské části Šibeník. Zůstalo sklopené v pravotočivé zatáčce a nemohlo z ní vyjet. Ani v tomto případě nebyl nikdo zraněn a autobus byl vyproštěn.

Na Rychnovsku zasahovaly odpoledne jednotky například u převráceného nákladního automobilu v Janově, části Tis. Vozidlo bylo zapřené o stromy, hasiči jej museli vyprostit pomocí speciálního automobilu. Komunikace z Rokole do Olešnice byla uzavřená.

Nová Paka - strom.JPG

Odstraňování spadlých stromů

Po poledni zaznamenalo krajské operační a informační středisko nárůst počtu událostí v souvislosti s popadanými stromy na komunikace. Nejhorší situace byla na Trutnovsku. Hasiči zde odstraňovali stromy například z vozovek v Rudníku, Havlovicích, Hajnicích nebo v Horní i Dolní Kalné. Na Náchodsku v Horní Radechové zase spadl strom na elektrické vedení. Tu samou situaci řešili i hasiči v Nové Pace, Valdově na Jičínsku.

Počty událostí po okresech (údaj k 3. 1. 23:59 hod.):
Hradec Králové                       6
Jičín                                        6
Náchod                                   12
Rychnov nad Kněžnou           16
Trutnov                                   36

Výběr událostí, u kterých jednotky požární ochrany dopoledne zasahovaly (k 3. 1. 12:00):

Územní odbor Náchod

Náchod – dopravní nehoda – 08:57

Profesionální hasiči z Náchoda vyjížděli k dopravní nehodě nákladního automobilu, který se střetl s vozíčkářem. Osoba byla již při příjezdu jednotek v péči záchranářů. Na místě nehody vyšetřovali policisté.

Velichovky – dopravní nehoda – 08:57

U dopravní nehody nákladního automobilu a dodávky zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a ze Dvora Králové nad Labem. Jedna osoba byla při nehodě zraněna a do péče si ji převzali záchranáři. Silnice do Velichovek byla nehodou zablokována.

Jaroměř – dopravní nehoda – 09:43

Profesionální hasiči z Jaroměře pomáhali při dopravní nehodě kamionu, který hrozil pádem do příkopu. Pravým bokem návěsu se vozidlo nacházelo mimo komunikaci. Řidič si k vyproštění povolal soukromou firmu. Jednotka usměrňovala v místě nehody dopravu, pouštěla kyvadlově osobní automobily. Na místo byli povoláni také silničáři, a to z důvodu kluzké vozovky.

Dolní Radechová – dopravní nehoda – 09:56

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Dolní Radechové zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu a autobusu. Autobus sjel do příkopu, ale nehoda se obešla bez zranění. Na místě se nacházelo pět osob včetně řidiče. Jednotky autobus zajistily pomocí vyprošťovacího automobilu a z příkopu jej vysvobodily. Silnice byla částečně v místě nehody zablokována, hasiči museli v místě řídit dopravu. Autobus se jim podařilo vyprostit.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Dobré – dopravní nehoda – 10:17

Profesionální hasiči z Dobrušky zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu v části Kamenice. Automobil hrozil pádem ze srázu do potoka. Při havárii nedošlo ke zranění osob ani k úniku provozních kapalin. Policie musela uzavřít komunikaci, aby mohli hasiči vozidlo vyprostit přes kladku. Nemohli použít vyprošťovací automobil s jeřábem, protože nad vozidlem vedlo elektrické vedení.

České Meziříčí – dopravní nehoda – 10:46

Profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní hasiči z Opočna i Českého Meziříčí vyjeli k dopravní nehodě naloženého kamionu, která se stala v zatáčce za Českým Meziříčím ve směru na Královu Lhotu. Kamion se převrátil na bok do příkopu, řidič se z něj dostal bez pomoci i bez zranění. Vozidlo odtáhla specializovaná firma.

Územní odbor Trutnov

Dvůr Králové nad Labem – odstranění překážek – 10:10

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem byli povoláni do Tyršovy ulice na výjezdu z města. Uvízlý kamion zde blokoval komunikaci. Jednotka jej odtáhla k benzínové čerpací stanici.

Rudník – dopravní nehoda – 10:11

K dopravní nehodě osobního automobilu spěchali profesionální hasiči z Vrchlabí. Vozidlo sjelo do příkopu mimo komunikaci. Jednu osobu z místa nehody odvezli záchranáři do zdravotnického zařízení.

Suchovršice – dopravní nehoda – 10:55

U dopravní nehody dodávky zasahovali profesionální hasiči z Trutnova. Automobil narazil do mostu, zůstal nakloněn mimo komunikaci a hrozil pádem. Nehoda se obešla bez zranění.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Jaroměř kamion 1

DN Jaroměř kamion 1 

Detailní náhled

DN Jaroměř kamion 2

DN Jaroměř kamion 2 

Detailní náhled

DN Jaroměř kamion 3

DN Jaroměř kamion 3 

Detailní náhled

DN Kamenice 1

DN Kamenice 1 

Detailní náhled

DN Kamenice 2

DN Kamenice 2 

Detailní náhled

DN Kamenice 3

DN Kamenice 3 

Detailní náhled

DN Velichovky 1

DN Velichovky 1 

Detailní náhled

DN Velichovky 2

DN Velichovky 2 

Detailní náhled

DN Velichovky 3

DN Velichovky 3 

Detailní náhled

Nová Paka - strom

Nová Paka - strom 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem