HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zachraňovali v Ostravě mužův prst před „vražedným“ prstenem

Dva profesionální hasiči z nedaleké stanice HZS MSK Ostrava-Fifejdy byli v úterý 24.9.2013 večer hlavními aktéry záchrany silně hnisajícího prostředníčku levé ruky dospělého muže, který po několika dnech trápení v soukromí překonal bolest a hlavně strach a přišel do zdejší Městské nemocnice Ostrava úpěnlivě požádat o rychlou pomoc.
 
Muž nosil u nás velmi oblíbený prstýnek z chirurgické oceli, který vydrží větší zatížení než ty z drahých kovů, ale v případě otoku masa pod prstýnkem jej jedinec nedokáže sám sundat a trpí až do vyhledání odborné pomoci. To byl i případ dospělého muže, který si na začátku na prostředníčku propíchl malý vřídek a pak mu začal prst levé ruky natékat.
 
Prsten z chirurgické oceli se mu zarýval hlouběji do oteklého masa až ke kosti. Jak dlouho muž trpěl, než překonal strach z chirurgického zákroku a přišel do nemocnice, sám neřekl.
 
Hasiči použili na rozřezání kolečka z chirurgické oceli elektrickou brusku s malým řezným kotoučem. Postupovali opatrně, aby zraněnému muži nezpůsobili další zbytečnou bolest. Zásah jim trval nejméně dvacet minut, než kousky prstýnku skončily v umyvadle. Pak už si vzal mužovu levou ruku do parády personál Městské nemocnice Ostrava(-Fifejdy).
 
Po dohodě se zdravotnickými zařízeními v kraji jezdí profesionální hasiči z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) odstraňovat tyto prsteny přímo do nemocnic, aby se zabránilo jakýmkoli negativním zdravotním následkům. Ročně to znamená několik takových zásahů hasičů v Moravskoslezském kraji, cizince nevyjímaje.
Odkazy do noveho okna

zachranaprstenchirOstrava (1)

zachranaprstenchirOstrava (1) 

Detailní náhled

zachranaprstenchirOstrava (2)

zachranaprstenchirOstrava (2) 

Detailní náhled

zachranaprstenchirOstrava (3)

zachranaprstenchirOstrava (3) 

Detailní náhled

zachranaprstenchirOstrava (4)

zachranaprstenchirOstrava (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem