HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zachraňovali roubenku

Náročný zásah měli dnes, 3.4. odpoledne hasiči na Českolipsku. Jednotky druhého stupně požárního poplachu byly povolány do části obce Dubice (sídelní jednotky Robeč) k požáru stodoly, která navazovala na roubený dům. 

Již v ohlášení ve 12:40 hodin měli hasiči informaci, že jdou plameny střechou ven.

Při příjezdu hasičů byla střecha stodoly již odhořelá a požár se šířil do domu. „V první fázi jsme se snažili zachytit plamenné hoření. Požár šel hlavně střešní konstrukcí, kde jsme nasadili i hasicí zařízení Cobra," popsal řídicí důstojník mjr. Bc. Filip Drchota.

Plameny zasáhly kompletně stodolu s uvnitř zaparkovaným vozem, podkroví domu. Spodní obytnou část se podařilo hasičům uchránit. Zásah probíhal v dýchací technice. Po zdolání plamenného hoření následovalo několikahodinové rozebírání jednotlivých částí střechy. Lokalizace byla z místa nahlášená v půl páté odpoledne.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z České Lípy a Doks společně s JSDHO Česká Lípa, Česká Lípa - Dobranov, Nový Bor, Kravaře, Stružnice - Jezvé, Holany.

Ještě dnes navečer proběhne došetření za účasti PČR se psem na vyhledávání akcelerantů hoření. Škoda se bude pohybovat v řádech několika milionů korun.

roubenka1

roubenka2.jpgroubenka2.jpg

vytisknout  e-mailem