HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zachraňovali koně při požáru v opavské jízdárně, založeném dítětem

            Šest jednotek hasičů zasahovalo v úterý 29.8.2017 odpoledne v areálu jezdeckého oddílu v Opavě-Kateřinkách u požáru přístřešku u velké konírny. Hasičům se společně s ošetřovateli koní podařilo včas vyvést všech 17 koní do bezpečí před nebezpečným kouřem i případným rozšířením ohně na stáje, k němuž ale díky rychlému zásahu hasičů nedošlo.

            Koně skončili v bezpečí na pastvině. Za požár může dítě, které si hrálo u 40 balíků lisované slámy, uskladněných v přístřešku, se zapalovačem. Předběžná škoda byla odhadnuta na 20 tisíc korun - na slámě a stavební části.

            Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno v úterý před 14. hodinou. Do Kateřinek vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Opava, společně s ní čtyři opavské jednotky dobrovolných hasičů - Kateřinky, Podvihov, Kylešovice a Komárov a také jednotka dobrovolných hasičů z Kravař.

            Hořelo v přístřešku, který je součástí objektu stájí o půdorysu 65 x 23 metrů. Hasiči dostali oheň pod kontrolu asi za hodinu, dohašeno bylo za necelé tři hodiny. Nikdo nebyl zraněn.

Odkazy do noveho okna

pozarjizdarnaOpava (1)

pozarjizdarnaOpava (1) 

Detailní náhled

pozarjizdarnaOpava (2)

pozarjizdarnaOpava (2) 

Detailní náhled

pozarjizdarnaOpava (3)

pozarjizdarnaOpava (3) 

Detailní náhled

pozarjizdarnaOpava (4)

pozarjizdarnaOpava (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem