HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zachránili ze zakouřeného bytu malé dítě

Tři jednotky hasičů vyjely včera 16. září v podvečer k ohlášenému kouři, který vycházel z bytu obytného domu v ulici Milady Horákové v Hradci Králové.  

Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 18:25 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z hradeckých městských částí Třebeš a Malšova Lhota.
Podle informací od oznamovatele se uvnitř bytu mělo nacházet několikaměsíční dítě. Hasiči po příjezdu na místo násilím otevřeli dveře zabouchnutého bytu, který byl již zakouřen. Jeden z hasičů provedl průzkum a v jedné místnosti v postýlce našel devítiměsíční dítě, které ihned vynesl ven a předal do péče lékaře a záchranářů. Další hasiči mezitím vypnuli sporák. Záchranná služba po prvotní prohlídce převezla malého chlapce do královéhradeckého nemocnice. Nikdo další se v bytě nenacházel. Matka dítěte podle dostupných zjištění nechala na plotně vyvářet kojenecké láhve a savičky a z bytu odešla. Plasty se po chvíli vznítily a kouř se dostal z kuchyně i do dalších místností. Hasiči  odvětrali nejen byt, ale také chodbu domu. Hmotná škoda na majetku nevznikla. Případ si převzala k šetření Policie ČR.

vytisknout  e-mailem