HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zachránili v Krnově muže, který zachraňoval svého psa z vody

Profesionální hasiči z Krnova (HZS MSK) se postarali ve středu 9.6.2021 odpoledne v Krnově (okres Bruntál) o rychlou záchranu muže středního věku, který během procházky po břehu řeky Opavy zachraňoval svého psa z betonové vpusti do náhonu, ale už s ním nedokázal z hloubky téměř čtyř metrů vylézt.

Pod psem se zřejmě propadly staré a shnilé desky, zakrývající nezajištěnou vpusť do náhonu z řeky Opavy nedaleko jezu Papírový mlýn. Muž i větší pes vyvázli díky hasičům bez zranění.

Muž skočil pro svého psího miláčka a snažil se jej držet, vodu měl po prsa. Protože už s ním nebyl sám schopen vylézt nahoru, podařilo se mu alespoň mobilním telefonem zavolat na tísňovou linku hasičů. Než jej i psa hasiči vytáhli, ve velmi studené vodě tak strávil zhruba deset minut. I tak byl řádně podchlazený.

Hasiči z krnovské stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) mu pomohli se svlečením do spodního prádla a přehodili přes něj teplou deku. Až pookřál, povolili mu odjet osobním autem domů. I se psem a dekou, kterou samozřejmě muž později hasičům vrátil...

Odkazy do noveho okna

zachranamuzpesvodaKrnov (1)

zachranamuzpesvodaKrnov (1) 

Detailní náhled

zachranamuzpesvodaKrnov (2)

zachranamuzpesvodaKrnov (2) 

Detailní náhled

zachranamuzpesvodaKrnov (3)

zachranamuzpesvodaKrnov (3) 

Detailní náhled

zachranamuzpesvodaKrnov (4)

zachranamuzpesvodaKrnov (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem