HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči z územního odboru Kolín se seznámili s Cobrou

Ve středu 31. ledna v dopoledních hodinách se na stanici v Říčanech uskutečnilo instrukčně metodické zaměstnání územního odboru Kolín, na které se sjeli velitelé čet a družstev ze všech čtyř stanic (Český Brod, Kolín, Kolín – Ovčáry TPCA a Říčany). 

Zaměstnání bylo premiérou pro nového ředitele kolínského územního odboru, kterým se ke konci roku 2017 stal plk. Mgr. Bc. Dalibor Zeman. Hlavním tématem školení bylo představení hasicího zařízení Cobra, které přijela představit jednotka HZS hl. města Prahy ze stanice Krč.

Nejprve byla provedena teoretická část, při které bylo vysvětleno, jakým způsobem zařízení funguje. Pak následovala praktická část, kdy byla nejprve proříznuta dřevotřísková deska, potom betonový prvek a na závěr trapézový plech. Vzhledem k tomu, že středočeští hasiči Cobru ve své výbavě nemají, existuje mezikrajská domluva ohledně zásahů s tímto hasicím prostředkem, což se v nedávné minulosti ukázalo například při likvidaci požáru motorestu u obce Hlavenec na dálnici D10. Získané zkušenosti z tohoto školení byly přínosem pro všechny velitele.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem