HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči vyprošťovali v Třinci automobil z koryta potoka a potrubí

  
            Čtyři jednotky hasičů zasahovaly ve středu 8.4.2015 v Třinci (okres Frýdek-Místek) u dopravní nehody osobního automobilu Nissan X-Trail, který skončil prázdný - po samovolném rozjetí z parkoviště - v korytě potoka, navíc zaklíněný mezi potrubím horkovodu a kanalizace. Na jeho vyproštění musel přijet hasičský jeřáb z Karviné.
 
            Nehoda se stala ve středu dopoledne v třinecké části Staré Město. SUV Nissan sjel do čtyři metry hlubokého koryta potoka Křivec (přítok řeky Olše). Po nárazu neunikly z vozidla žádné provozní kapaliny, ale skončilo zajímavě zaklíněné mezi potrubím horkovodu a kanalizace.
 
            Na místě události zasahovaly tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Třinci, Frýdku-Místku a Karviné, společně s nimi hasiči z Třineckých železáren.
 
            Z Frýdku-Místku nejprve přijel hasičský vyprošťovací speciál na podvozku Tatra 815, jehož hydraulická ruka ale byla krátká. Proto byl povolán ze stanice HZS MSK v Karviné automobilový jeřáb AD 28 T815.
 
            Po opatrné manipulaci – s ohledem na poměrně křehké potrubí – se hasičům podařilo dostat ve středu odpoledne Nissan zpět na silnici, a to zhruba do půlhodiny po příjezdu karvinského jeřábu. Naložili jej na vozidlo odtahové služby.
Odkazy do noveho okna

DNpotokpotrubiNissan_Trinec (FM) (1)

DNpotokpotrubiNissan_Trinec (FM) (1) 

Detailní náhled

DNpotokpotrubiNissan_Trinec (FM) (2)

DNpotokpotrubiNissan_Trinec (FM) (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem