HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči vyprošťovali řidiče po střetu dvou vozidel ve Staré Boleslavi

Dopravní nehoda osobního a dodávkového automobilu ve Staré Boleslavi v ulici 5. května byla na tísňovou linku středočeských hasičů nahlášena v úterý 2. října pár minut po půl osmé. 

Po srážce skončila dodávka ležet na boku, v obou vozidlech zůstali zranění lidé. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Stará Boleslav, jednotka dobrovolných hasičů z Brandýsa nad Labem, vyprošťovací automobil ze stanice Mělník a velitel čety ze stanice Mladá Boleslav.

Po příjezdu k zásahu velitel upřesnil, že v dodávkovém vozidle je zraněný muž, kterého jednotky vyprostily, zajistily mu tepelný komfort a zastavily krvácení hlavy. V osobním automobilu cestoval řidič, u kterého došlo k otevřené zlomenině stehenní kosti, a těhotná žena, která se při nehodě také zranila. Oba byli při příjezdu hasičů mimo vozidlo.

Vyškolení hasiči – zdravotníci poskytli zraněným předlékařskou první pomoc a následně spolupracovali se zdravotnickou záchrannou službou. Ta na místo povolala také vrtulník letecké záchranné služby, který přepravil řidiče osobního vozu do nemocnice. Souběžně bylo na vozidlech provedeno protipožární opatření a likvidován únik provozních kapalin.

Po vyšetření nehody příslušníky Policie ČR zajistila odtahová služba otočení dodávky na kola. Silnice byla zprůjezdněna po 11. hodině.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem