HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči vyprošťovali na Bruntálsku zraněnou spolujezdkyni

Dvě jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek 1.9.2011 ráno v Holčovicích (okres Bruntál) u dopravní nehody osobního automobilu Suzuki Swift a dodávky Opel Movano. Byly zraněny tři osoby, hasiči museli vyprošťovat ze Swiftu zaklíněnou spolujezdkyni, kterou pak odvezl do nemocnice vrtulník. 

Nehoda se stala na silnici 453, která je spojnicí mezi Městem Albrechtice a obcí Heřmanovice (a Zlatými Horami). Hasiči o ní byli informováni krátce před půl sedmou ráno. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Krnově a jednotka dobrovolných hasičů z Města Albrechtic.
 
Obě havarovaná vozidla stála při příjezdu hasičů na krajnici. Hasiči opatrně vyprostili pomocí hydraulických nůžek spolujezdkyni z osobního auta a předali ji rychlé záchranné službě, která při vyprošťování pomáhala. Sanitka odvezla zraněnou k vrtulníku Letecké záchranné služby, který ji dopravil do nemocnice. Druhým zraněným byl v době hasičského zásahu řidič dodávky, podle velitele zásahu si stěžoval na bolest krku.
 
Hasiči také zabezpečili obě vozidla před požárem a nakonec silnici uklidili. Silnice byla po dobu jejich zásahu uzavřená.

vytisknout  e-mailem