HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči vyjížděli ve Frýdku-Místku kvůli dvěma únikům plynu

            Dvakrát v pátek 16.3.2018 brzy ráno vyjížděli profesionální hasiči (HZS MSK) z Frýdku-Místku kvůli únikům plynu. Poprvé šlo o násilné otevření bytu se zraněnou seniorkou, kde unikal plyn z kuchyňského sporáku, podruhé o odvětrání bytu a měření koncentrací po úniku oxidu uhelnatého z plynového kotle - se zraněním pěti osob.

            V pátek před čtvrtou hodinou ranní vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Frýdek-Místek do bytového domu v ulici Marie Majerové poté, co všímavý soused uslyšel v bytě nad sebou, kde žije seniorka, dunivou ránou. Správně usoudil, že upadla, marně se k ní snažil dobouchat a ihned zavolal na tísňovou linku.

            Hasiči museli byt násilně otevřít za přítomnosti Policie ČR. Uvnitř ležela žena při vědomí na zemi, neschopná pohybu. Ze sporáku, o který při pádu nešťastně zavadila, unikal plyn. Hasiči jej zastavili. Byla přivolána ZZS MSK. Žena skončila v nemocnici. „Soused ji svou všimavostí a duchapřítomností zachránil,“ poznamenal velitel hasičského zásahu.

            Zhruba o dvě a půl hodiny později vyjeli profesionální hasiči do rodinného domku v řadové zástavbě v ulici 28. Října k úniku oxidu uhelnatého, kvůli kterému začaly v bytě omdlévat dvě dospělé osoby a tři děti. Hasiči zastavili přívod plynu, byt vyvětrali otevřením oken a měřili koncentrace oxidu uhelnatého, které dosáhly na hodnoty nebezpečné životu. Preventivně měřili koncentrace CO také u sousedky ve vedlejším řadovém domku, zde ale byly pouze minimální. Zraněné osoby skončily v péči ZZS MSK.

Odkazy do noveho okna

plynotevreni_FrydekMistek

plynotevreni_FrydekMistek 

Detailní náhled

plynunikCO_FrydekMistek

plynunikCO_FrydekMistek 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem